Szörmefarm Magyaro-on

Állatvédelelm, akciók, tüntetések - Állatkinzás, állatok jogai - Vegetáriánus állatetetés

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. dec. 1., pén. 22:15

A kis lépések szerintem nem megalkuvások, hanem egy folyamat a cél felé, ami mindannyiunknál ugyanazt jelenti.

Párszor már leírtam, hogy ha kiállsz az emberek elé, és azt mondod, hogy dobjatok el mindent, amiben eddig hittetek, akkor kb. a 0,01%-a fog téged megérteni.
Viszont ha azt mondod, hogy kezdjék el tudatosan csökkenteni a felelsleges dolgokat, akkor sokkal többen fognak meghallgatni.

Persze ezt csak én gondolom így, lehet hogy nincs is igazam.
Az a lényeg, hogy az ő munkájukra is szükség van, és a tiédre is.

A weboldalt meg majd megbeszéljük. :)

giyandeva írta:megtörtént, már tegnap. Egyébként már több szervezetnek pl a (Baromfitanácsnak is) írtam és még válaszra se méltattak. (és félreértés ne essék nem spécizek ki és nem hordok le senkit)

bocs, nem értek egyet ezekkel a "kis lépésekkel" mert ezek megalkuvások, melyek azt üzenik a szőrmegyárosoknak, hústermelőkenk, hogy OK amit végeznek. és ez NEM igaz. Ja, és nem várom el, hogy mindenki vegán legyen, de beszéljünk tisztán a kérdésekről.
Itt lenne az idő, hogy az állatvédelem az emberek fejében nem "pudlikutyák" és "macskacicók" vagy éppen felkapott vad pl. fóka kampányszerű védelméről szóljon. Globálisan kell gondolkdoni a problémáról, mégegyszer hangsúlyozom, alternatívákat! kínálva. mert mindenre van: szörme - műszörme; hús - szója, szejtán; tejtermék - szójából, gabonából készült termékek, tojás pl. kurkuma+növényis ürítő anyagok, stb.
AKI MEGÉRTI VÁLASZT, a többinek csak szájtépés. És aki vált, természetesen elfogadom, hogy egyenként, lépésről lépésre, mert ez egy folyamat. De az elvek, amiről beszélünk, ne görbítsük meg.
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00


HozzászólásSzerző: nawesh » 2006. dec. 4., hétf. 22:54

a világ úgy működik, hogy mindenkinek más és más az ingerküszöbe. S mindenki mást tart fontosnak. Gega pl. imádja a kutyákat és zöld zebraként nyomul (nagyon helyesen) a kutyákért. Én vegetáriusként persze birom a kutyákat, de nem vágyom arra, hogy akár eggyel is közelebbi ismerettségbe kerüljek.

Nekem pl, egyre jobban szívügyemmé válik a WSPA www.animalsmatter.org kampánya, hogy 10 millió aláírást gyűjtsünk össze az állatok jogaiért.

Ez nekem fontos. Nem mindenkinek az.

A hétvégén jógatáborban voltam, a Mesterem is beszélt erről a kampányról, javasolta, hogy írjuk alá és a résztvevők ötöde vette a fáradtságot, hogy megkeresse az ívet és aláírja.

A Szigeten, amikor gyűjtöttük ugyanezt az aláírást, volt, aki kérdezte, aláírhatom, ha nem vagyok vega, akkor is. Mondjam neki, hogy nem. Mert ja nem vag yvega, akkor milyen jogon akarod, hogy az állatoknak jogaik legyenek?

A Mesterem beszélt arról, hogy amikor lefújjuk a hangyákat (gyerekkoromban én is megtetem), az olyan nekik, mint anno a holokauszt volt. Merész párhuzam, de igaz. Azok a hangyák ugyanúhy szenvednek és nyomorultul elpusztulnak.

Tovább megyek: az állatszállítások embertelen/állattalan módja ugyanolyan, mint amikor vitték a haláltáborokra, a gulagra a szerencsétlen embereket. Merész (és lehet, sokak számára kegyeletsértő) párhuzammal, a humánusabb állatszállításért küzdeni olyan, mintha azért küzdöttek volna a jogvédők, hogy a marhavagonokba zsúfolt embereket 8 óránként itassák és etessék meg.

De ha ennyit sem kérünk, követelünk, akkor még ennyi sem lenne.

S egy húsevő társadalomban a sok kis lépés is számít :oops: szerintem

Mindamellett, hogy nagyon-nagyon sokan megtettünk eg ynagy lépést: kimondtuk a szűkebb-tágabb környezetünkben, hoyg vegetáriusok vagyunk és nem eszünk többé húst! Ez nagyon fontos.

A magam részéről minden elimserésem az állatvédő szervezetekért és minél több fórum, honlap, stb... lesz ebban a témában, annál jobb...
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: flower » 2006. dec. 4., hétf. 23:30

Egyáltalán nem merész a holokauszt és marhavagonos párhuzam Nawesh! Nekem a nagyapámat vitték hadifogságba marhavagonban, vérhast is kapott útközben, meg hát a hadifogságban sem volt semmi. Sokszor mesél róla..
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. dec. 5., kedd 0:06

Nawesh: nekem nem csak a kutyák fontosak. Ugyanolyan fontos a többi élőlény is, legyen az ember, állat vagy emberállat.
Ahol tehetem, ott segítek.
A Zöld Zebra is azért lakult ,mert meg akarja törni ezt a szemléletet, hogy az állatvédelem kimerül a kutya- és macskamentésben. A ZZ-nek köszönhetően megmenekült már mókus, csacsi, degu stb., és persze kuták, macskák.
És sjanos nem elhanyagolható a kutyák-maskák sem itthon, mert több millióra tehető a kóbor kutyák-macskák száma. Rengeteg.
De fontos a többi állat védelme is.
Nekem most ennyire tellik az erőmből, de majd szeretnék többet is tenni idővel az állatokért, a bolygóért a természetért, az emberekékrt.
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: nawesh » 2006. dec. 6., szer. 22:40

:wink: :oops: :wink: :wink: :wink:

én csak erölködöm állatvédelem téren :oops: :oops: :oops:
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

Előző

Vissza: Állati jogok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron