Oldal: 1 / 1

Brownie krémmel töltött karobos zabkeksz

HozzászólásElküldve: 2016. jún. 8., szer. 2:20
Szerző: Boldogsag
:bravo: Sztupák Szonja - az én vegán konyhám finomsága :bravo:

Keksz tészta:

Kb. 20 dkg datolya áztatva, kb 5-10 dkg zabpehely, kb. 1 ek. karobpor, pici fahéj és szegfűszeg és kb. 5-10 dkg kókuszzsír.
Ebből egy vizes kanál segítségével lapocskákat formázok egy kizsírozott tepsin (kókuszzsír),megszórom chia maggal, majd beteszem sülni közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt ropogósra sütöm. Közben elkészítem a brownie krémet, mely a következőképpen születik meg:

Krém:

1 rész dió, 1 rész mogyoró, 1 rész áztatott datolya, kakaópor ízlés szerint, ami a legjobb esetben hőkezeletlen
A diót és mogyorót összeaprítom, majd az aprítógépben elvegyítem a többi alapanyaggal együtt.

:director: A kész kekszeket pedig megtöltöm a hőkezeletlen brownie krémmel, s már kész is az egészséges, tápláló és finom csoda keksz! :vacsi:

20160412_103748.jpg


20160412_103838.jpg


IMG_5938.JPG


ok0.jpg