McDonalds bezárja az összes éttermét Zürichben

A Civil Rádió vegetáriánus műsorának találkahelye.

McDonalds bezárja az összes éttermét Zürichben

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2013. máj. 7., kedd 8:15

„Részmunkaidős állásokat kínálunk diákoknak, családos alkalmazottaknak. 150 különböző országból foglalkoztatunk embereket, nálunk valódi integráció van. Többször megválasztottak minket Svájc egyik legjobb munkaadójának. Mit kell még tennünk? Egyszer nekünk is elég. Ha itt nem akarnak minket, máshova megyünk.”

A svájci McDonalds vezérigazgatója dühös. Újságírók serege előtt magyarázta meg, miért zárta be a vállalata valamennyi fiókját Zürich városban. „Bár mi itt Zürichben nagyon, nagyon jó adófizetők vagyunk, az állam állandóan köveket rak az utunkba. Csak látnák egyszer a törvényeket és előírásokat, amelyeket be kell tartanunk, egy egész könyvtárat megtölthetnénk velük.” A hordó azonban nem új berni szabályozások miatt borult ki, hanem a magasan szubvencionált művészek mindennapos ellenségeskedései miatt.

A színház hevesen harcol egy MacDonalds fiók ellen. A színészek nem akarják megtűrni a fast-foodost, mint szomszédot. Mint az életükért , úgy harcolnak aláírások gyűjtésével és tiltakozó akciókkal az étteremlánc tervei ellen. „Büszke vagyok az éttermeinkre, mondja a vezérigazgató. Nálunk azok az emberek is ehetnek házon kívül, akiknek nem olyan vastag a pénztárcájuk. De már nincs kedvem minden nap megvédeni a termékeinket e támadások ellen. Nem volt könnyű a döntés. Főleg, mert magunk mögött tudjuk a lakosság többségét.”

A normál polgárok kommentárjai tényleg egyértelműek. M. Wettstein írja a NZZ Onlinen: „Javaslom, hogy az összes bornírt és idióta, aki Mac ellen tiltakozik, alapítson egy céget, fizessen megfelelő bért a banknak, amely a ház tulajdonosa, és rendezzen be egy számukra kellemes helyiséget. Ott, feltehetően nagyon szűk keretek között, az előadások előtt és után a hozzájuk hasonlókkal filozófiai témákról elmélkedhetnek, nem zavarja őket a csőcselék és az étkezési eltévelyedéseik.”

Az újság portálját A.R. kapta a legtöbb like-ot: „Vicces. A művelt közép- és felsőréteg állandóan arról beszél, hogy találkozóhelyeket, véleménycserét kell létrehozni a különböző kultúrák és rétegek között, stb. De amikor a magasan szubvencionált, elitista színházukat egy ah, milyen proli MacDonald fenyegeti, akkor düh-polgárok lesznek. Én is eszem a MacDonaldsban (igen, bevallom), szinte sértve érzem magam.”

„De az állam, és végső soron az államhatalom ellen nem védekezhetünk örökre, fejezte be a vezérigazgató. A 9 fiók bezárása nagy hézagot fog hátrahagyni. Szakértők nem várják el, hogy gyorsan találnak új bérlőket a legjobb helyeken levő ingatlanokhoz. Ilyen magas bért tulajdonképpen szinte senki sem tud megfizetni. 500 alkalmazott veszti el a munkahelyét.”

L. Looser végzett szakács, és a svájci hotelfőiskolán tanul Luzernben. 1982-ben született. Harcol a szabadságért, a szélmalmok ellen, és kiadja a Zürcherint.

Mindenki fizessen elő erre az újságra, stb.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Kanál forradalma

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron