Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Desszertek
Fajtája: ovo-lakto-vegetáriánus
Bemutatás
Nem szoktam sütni, mert macerás. De a daramorzsóka egyszerű és nagyon finom édesség, az egyik kedvencem.
Hozzávalók
1/4 liter dara, 1/4 liter liszt, 1/2 liter tej, kb. nyolc deka kristálycukor, 2 vaníliáscukor, csipetnyi só, egy marék mazsola, reszelt citromhéj, 3 db tojás, 3-4 evőkanál olaj.
Elkészítés módja
Egy literes kimérőkancsóban csomómentere elkeverem a darát, a lisztet a tejjel, a cukrokkal, sóval és a mazsolával. Hagyom állni egy órát, hogy a dara kicsit beszívhassa a tejet.
Mielőtt sütném, belekeverem a három tojás sárgáját is, és reszelek bele citromhéjat is. A fehérjéket habverővel jó kemény habbá verem, aztán a habot finoman elkeverem a darás, ízesített tejjel. Egy közepes tepsit kiolajozok (jó bőven), és beleöntöm a masszát. Forró sütőbe teszem. Körülbelül tíz-tizenöt perc után kiveszem a tepsit, és egy fa lapáttal felvakarom a lepirult darát, és össze is döröm kisebb darabokra. Visszateszem a sütőbe, és még kb. tíz percig pirítom.
Porcukorral, vagy valamilyen finom lekvárral tálalom. A képen sárgabarackdzsemmel látható eme finomság...
Forrás: közkincs
Beküldte:baraka , Augusztus 29.2007 - 09:58:30