Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Desszertek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Egy nagyon könnyen elkészíthető, ellenben ugyanilyen finom csemege receptjét szeretném veletek megosztani. Az alapreceptet írném le, melyhez természetesen bármi még adható.
Hozzávalók
-3 dl teljes kiörlésü liszt /a lisztek fajtái összetétele varriálható/ -3 dl mák -3 dl víz -2 v. 3. dl cukor -késhegynyi szódabikarbóna EZ AZ ALAPTÉSZTA A tésztába lehet rakni még: -aszalt gyümöcsök, pl mazsola -egyéb fűszerek: ánizs / kardamon/ fahéj stb A tetejére lehet rakni bármilyen befőttet: pl. meggy Öntetnek bármilyen pikáns lekvár megteszi, ízlés szerint
Elkészítés módja
Az alaptészta hozzávalóit alaposan összekeverjük. Valamint ízlés szerint a tésztába tehetünk aszalványokat, magvakat, fűszereket stb. Az alaposan elkevert tésztát sütőpapírral kibélelt tepszibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. Tetejére befőttet teszünk, pl. meggy. Előmelegített sütőben 200 C fokon készre sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőpapírból! Ne késlekedjünik a kivevéssel, különben sütőpapírunk könnyen a desszertünkre ragadhat. Felkockázzuk és pikáns lekvárral kínáljuk, de naturan is kíválóan megállja a helyét. Ínyencek csípős lekvárral un. chatnival is próbálkozhatnak. Mindenkinek jó étvágyat kívánok!
Forrás:
Beküldte:: giyandeva , Monday, March 13. 2006 - 16:35:36