Kevert mákos süti (vegán)

Kevert mákos süti (vegán)

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2011. júl. 8., pén. 8:58

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Desszertek
Fajtája: vegán

Bemutatás
Egy nagyon könnyen elkészíthető, ellenben ugyanilyen finom csemege receptjét szeretném veletek megosztani. Az alapreceptet írném le, melyhez természetesen bármi még adható.

Hozzávalók
-3 dl teljes kiörlésü liszt /a lisztek fajtái összetétele varriálható/ -3 dl mák -3 dl víz -2 v. 3. dl cukor -késhegynyi szódabikarbóna EZ AZ ALAPTÉSZTA A tésztába lehet rakni még: -aszalt gyümöcsök, pl mazsola -egyéb fűszerek: ánizs / kardamon/ fahéj stb A tetejére lehet rakni bármilyen befőttet: pl. meggy Öntetnek bármilyen pikáns lekvár megteszi, ízlés szerint

Elkészítés módja
Az alaptészta hozzávalóit alaposan összekeverjük. Valamint ízlés szerint a tésztába tehetünk aszalványokat, magvakat, fűszereket stb. Az alaposan elkevert tésztát sütőpapírral kibélelt tepszibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. Tetejére befőttet teszünk, pl. meggy. Előmelegített sütőben 200 C fokon készre sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőpapírból! Ne késlekedjünik a kivevéssel, különben sütőpapírunk könnyen a desszertünkre ragadhat. Felkockázzuk és pikáns lekvárral kínáljuk, de naturan is kíválóan megállja a helyét. Ínyencek csípős lekvárral un. chatnival is próbálkozhatnak. Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Forrás:
Beküldte:: giyandeva , Monday, March 13. 2006 - 16:35:36
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár


Vissza: Desszertek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron