Diós salátaöntet friss, tavaszi salátára (vegán)

Diós salátaöntet friss, tavaszi salátára (vegán)

HozzászólásSzerző: Norci » 2011. jún. 2., csüt. 12:45

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: fél óra mindennel együtt
Főzési idő:
Kategória: Desszertek
Fajtája: vegán



Bemutatás

Ízletes sali tavaszra, dió alapú szósszal



Hozzávalók

- egy marék dió,
- víz,
- hidegen sajtolt olaj (napraforgó, olíva, stb. mindenkinek ízlése szerint)
- citromlé
- fűszerek (zöld fűszerek, mustármag, fehér bors, kurkuma, fűszerkeverékek, stb.)
- szójaszósz
- fokhagyma
- sörélesztő pehely

Elkészítés módja
A frissen felvágott zöldségeket egy nagy tálba teszem, és elkészítem a szószt:
A diót kis vízzel és botmixerrel elturmixolom. Ezután jöhet bele a hidegen sajtolt olaj, a sörélesztő pehely, a fokhagyma, a citromlé, kevés szójaszósz (inkább tamari vagy shoyu) és izlés szerint fűszerek - múltkor egy kis azték fűszerkeveréket használtam, de mehet bele kurkumától kezdve bármi, fehérbors, mustármag, szerecsendió, zöld fűszerek, stb.)

A diót a vízzel való leturmixolás után kicsit érdemes állni hagyni, mert ilyenkor felvesz több vizet, és kis adagokban lehet hígítani, hogy szósz állagú legyen. Lehet hígabb, vagy sűrűbb, ki hogy szereti.

Ugyanezt el lehet készíteni napraforgó magból is!

És már mehet is a friss zöldségekre.

Jó étvágyat.
Forrás:
Beküldte:: Norci , Május 03. 2008 - 16:56:18
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00


Vissza: Desszertek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron