Felszolgálási idő: 3 sec
Elkészítési idő: 1 óra
Főzési idő: 40 sec
Kategória: Desszertek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Tápláló és finom édes étel, mely nem terheli a hasnyálmirigyet, rendezi az emésztést és elsőrangú B-vitamin forrás lévén élénkíti a szellemi tevékenységet is.
Hozzávalók
egy bögre barnarizs,
egy marék mazsola,
só,
méz,
fahéj
ünnepi extrák: dió, aszalt gyümölcsök, mák, szójatej
Elkészítés módja
A rizst bő vízben átöblítjük, lecsepegtetjük, és két-két és félszeres mennyiségű vízben, csipet sóval lassú tűzön megfőzzük. A főzés kb. 40. percében a tüzet elzárjuk, a rizshez hozzáadjuk a mazsolát, ízlés szerint1-2 evőkanál mézet, és csipetnyi fahajat. Fedő alatt pihentetjük 10-15 percig. Hozzákeverhetünk fél deci szójatejet is, ezt a fedő alatt párolódva saját gőzében, finoman felszívja.
Ha kész, kis tálkákba halmozzuk, meghinthetjük darált mákkal, vagy durvára darabolt dióval, télen aszalt szilvával is díszíthetjük. Bolondosabbá tehetjük ételünket a főzővízbe szőrt 2-3 evőkanálnyi kókuszreszelékkel is.
Forrás: 10 min
Beküldte:: judittha , Jun. 01. 2009 - 16:49:31