bodzás palacsinta rebarbarás töltelékkel (vegán)

bodzás palacsinta rebarbarás töltelékkel (vegán)

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2011. máj. 4., szer. 10:47

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Desszertek
Fajtája: vegán

Bemutatás
Egy igazán különleges csemegét sikerült kifejlesztenem

Hozzávalók

A PALACSINTÁHOZ:
-kb 4-5 dl víz
-csipet só
-1-2 ek cukor
-6 dl - liszt pl. teljes őrlésű tönköly és zabpehely liszt keveréke;
-tetszés szerinti mennyiségű bodza virága - lehet szárított v. friss is
-2 ek. olivaolaj a tésztába
-ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverékkel fel lehet turbózni a tésztát


REBARBARÁS TÖLTELÉK:
-2 dl bulgur - búzatöret
-20 gramm vaníliás cukor
-10 dkg mazsola
-2-3 ek méz
-1 mk/tk kardamon
-1 marék apróra metélt hámozott rebarbara - aki nem bírja a savanykásat akkor kevesebbet rakjon bele
-némi oliva olaj

(extra opcionális: némi borsmenta/és/vagy/citromfű)
Elkészítés módja

A palacsinta tészta összetevőit jól összeturmixoljuk és palacsinta sűrűségű masszát kapunk. Akkor jó ha nem túl híg de nem túl sűrű. Palacsintákat kisütjük a teflon serpenyőben.


A töltelékhez 2x mennyiségű vízben megfőzzük a bulgurt. Ha kész ízesítjük a vaníliás cukorral, kardamonnal, éa adunk hozzá még vizet és a rebarbarát, majd sűrű kása szerűségűre főzzük. Ha már nagyjából kihült, hozzáadjuk a mézet és az oliva olajat és jól elkeverjük - akkor jó ha egy masszív de kenhető masszát kapunk.

A töltelékkel megtöltjük a palacsintánkat; felgönygyöljük vagy félbehajtjuk.


Esetleg némi savanykás gyümölcs öntettel v. karob szósszal kínáljuk.



JÓ ÉTVÁGYAT!

Forrás: saját
Beküldte:: giyandeva , Tuesday, May 15. 2007 - 16:33:58
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár


Vissza: Desszertek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron