Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Desszertek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Egy igazán különleges csemegét sikerült kifejlesztenem
Hozzávalók
A PALACSINTÁHOZ:
-kb 4-5 dl víz
-csipet só
-1-2 ek cukor
-6 dl - liszt pl. teljes őrlésű tönköly és zabpehely liszt keveréke;
-tetszés szerinti mennyiségű bodza virága - lehet szárított v. friss is
-2 ek. olivaolaj a tésztába
-ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverékkel fel lehet turbózni a tésztát
REBARBARÁS TÖLTELÉK:
-2 dl bulgur - búzatöret
-20 gramm vaníliás cukor
-10 dkg mazsola
-2-3 ek méz
-1 mk/tk kardamon
-1 marék apróra metélt hámozott rebarbara - aki nem bírja a savanykásat akkor kevesebbet rakjon bele
-némi oliva olaj
(extra opcionális: némi borsmenta/és/vagy/citromfű)
Elkészítés módja
A palacsinta tészta összetevőit jól összeturmixoljuk és palacsinta sűrűségű masszát kapunk. Akkor jó ha nem túl híg de nem túl sűrű. Palacsintákat kisütjük a teflon serpenyőben.
A töltelékhez 2x mennyiségű vízben megfőzzük a bulgurt. Ha kész ízesítjük a vaníliás cukorral, kardamonnal, éa adunk hozzá még vizet és a rebarbarát, majd sűrű kása szerűségűre főzzük. Ha már nagyjából kihült, hozzáadjuk a mézet és az oliva olajat és jól elkeverjük - akkor jó ha egy masszív de kenhető masszát kapunk.
A töltelékkel megtöltjük a palacsintánkat; felgönygyöljük vagy félbehajtjuk.
Esetleg némi savanykás gyümölcs öntettel v. karob szósszal kínáljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Forrás: saját
Beküldte:: giyandeva , Tuesday, May 15. 2007 - 16:33:58