Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Desszertek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Akár desszertnek is elmenő, kítűnő tápláló csemege
Hozzávalók
- 2 dl tönköly búza, beáztatva egy éjszakára
- 1-2 mk őrőlt kardamon
- 3 púpos ek őrőlt mák
- 5 dkg kókusz reszelék (meg is lehet pirítani - így még különlegesebb)
- 1-2 ek hidegen sajtolt napraforgó olaj
- 1-2 ek méz
- némi aszalvány pl. mazsola (opcionális)
Elkészítés módja
A beáztatott tönkölybúzát kb 1,5 x vízben puhára főzőm. Akkor jó, ha elfőtte, felitta a levét és a búzaszemek egy kicsit "kinyílnak". Levéve a tűzről Ízesítem a kardamonnal, kókusz reszelékkel, mákkal, hidegen sajtolt napraforgó olajjal, végül a mézzel.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Forrás:
Beküldte:: giyandeva , Aug. 02. 2007 - 09:20:12