Édes tönköly kása (vegán)

Édes tönköly kása (vegán)

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2011. ápr. 8., pén. 8:59

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Desszertek
Fajtája: vegán

Bemutatás
Akár desszertnek is elmenő, kítűnő tápláló csemege


Hozzávalók

- 2 dl tönköly búza, beáztatva egy éjszakára

- 1-2 mk őrőlt kardamon

- 3 púpos ek őrőlt mák

- 5 dkg kókusz reszelék (meg is lehet pirítani - így még különlegesebb)

- 1-2 ek hidegen sajtolt napraforgó olaj

- 1-2 ek méz

- némi aszalvány pl. mazsola (opcionális)


Elkészítés módja

A beáztatott tönkölybúzát kb 1,5 x vízben puhára főzőm. Akkor jó, ha elfőtte, felitta a levét és a búzaszemek egy kicsit "kinyílnak". Levéve a tűzről Ízesítem a kardamonnal, kókusz reszelékkel, mákkal, hidegen sajtolt napraforgó olajjal, végül a mézzel.



JÓ ÉTVÁGYAT!




Forrás:
Beküldte:: giyandeva , Aug. 02. 2007 - 09:20:12
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár


Vissza: Desszertek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron