Halava

Halava

HozzászólásSzerző: Roberto82 » 2011. márc. 22., kedd 11:37

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 25 perc
Főzési idő:
Kategória: Desszertek
Fajtája: lakto-vegetáriánus


Kép

Bemutatás


A halava indiai édesség, ami hamar elkészíthető és nagyon finom. Meghűlés ellen nagyon jó.

 
Hozzávalók
4 dl búzadara
20 dkg vaj
4 dl cukor
16 dl víz
Elkészítés módja
A vajat felolvasztjuk, és halvány barnára pirítjuk benne a búzadarát. A végén 2 percig pirítjuk benne a diót. A cukor felét karamellizáljuk, majd ráöntjük a vizet és a maradék cukrot és felforraljuk. Ha felforrt, ráöntjük a darára és addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától.

GYÜMÖLCSÖS HALAVA:
Az elkészítése teljesen megegyezik az egyszerű halaváéval. Használhatunk bármilyen gyümölcsöt és magvat. Banánt, epret, szedret, akácvirágot, almát, szilvát, mazsolát, diót, mogyorót, mandulát, mákot stb. A gyümölcsöket a forrásban levő vízbe kell rakni, a magvakat a piruló darába. A mazsolát a pirítás végén, a diót, mogyorót az elején kell hozzátenni. Lehetőleg ne tegyünk egyszerre többfélét a halavába.

Tápérték info
A halava igen laktató, akár önmagában is fogyasztható reggelire.
Forrás:
Beküldte: Roberto82, Május 02.2009 - 14:12:37
Avatar
Roberto82
 
Hsz: 1
Csatlakozott: 2009. máj. 2., szomb. 0:00


Vissza: Desszertek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron