Csíramálé (vegán)

Csíramálé (vegán)

HozzászólásSzerző: tami » 2011. márc. 17., csüt. 13:49

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 1 hét
Főzési idő: 2-3 óra
Kategória: Desszertek
Fajtája: vegán

Bemutatás
Egyszer egy ismerősömnek adtam az épp elkészült csíramáléból. Kértem, mondja meg, mi van benne. - Dió?- kérdezte. - Az nincs benne. - Cukor? - Az sincs benne. Csak búza, semmi más. Nagy volt a meglepetés.

Hozzávalók
Élő biobúza, teljes kiörlésű búzaliszt

Elkészítés módja
A tiszta, egész szemű búzát ki kell rakni egy edénybe ázni, úgy hogy a víz teljesen ellepje. Így áll egy napig. Utána ezt a vizet leöntjük és legalább háromszor átmossuk tiszta vízzel. Így kapjuk meg a teljesen tiszta búzát. Ezt a tiszta búzát kb. három centiméter vastagon kiterítjük. Lehet csíráztató tálba, állandó nedvesen-tartással. A búza megfelelő hőmérséklet mellett gyökérzetet és csírát növeszt.(kb. 4-5 nap) A csírát összekeverjük vízzel (ellepje), majd ledaráljuk (turmixoljuk, de ekkor a gyökerek hajlamosak feltekeredni a turmix szárára). A kapott anyagot rövid állás után leszűrjük. Erre a fehér lötyire van szükségünk. Belekeverünk annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen, amelyet jénai-tálba töltünk. A sütőben közepes hőmérsékleten elkezdjük sütni. A hőfok nagyon fontos, mivel a masszának bugyognia kell, nem csak hirtelen kisülnie. A sütés (bugyogtatás) akár 2-3 óráig is eltarthat. Kihűlve fogyasztható. Legfinomabb része a szélén odapirult csíramálé.

Forrás:
Beküldte:: tami , febr. 02. 2005 - 08:52:13
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Desszertek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég