"Túrós" (kölesből) palacsinta (vegán)

"Túrós" (kölesből) palacsinta (vegán)

HozzászólásSzerző: Norci » 2011. feb. 5., szomb. 19:36

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Desszertek
Fajtája: vegán

Bemutatás
Vegán túrós palacsinta az édesszájúaknak - ráadásul még lugosit is... :-)

Hozzávalók
durumliszt szénsavas ásványviz kis bio nádcukor só a túróhoz: köles viz kevés bio nádcukor 1 citrom héja és leve mazsola fahéj A palacsintatészta durumlisztből készül, ami nagyon jó a süteményekhez és az élesztő nélküli "kelt tésztákhoz". Könnyű, ezért piskótatésztához, kalácshoz is szuper, szódabikarbónával lehet helyettesiteni az élesztőt vagy a sütőport. Amúgy is szép sárga szint kap tőle a tészta. Szóval a palacsintához a lisztet, kevés cukorral és sóval kikeverem szép apránként a szénsavas ásványvizzel, palacsintatészta-sűrűségűre... .-))) kb. ennyi, keverés után pihentetem fél órát, ekkor besűrűsödhet, lehet, hogy még kell hozzá ásványvizet tenni. Mint a normál palacsintát, kevés olajos serpenyőben kisütöm. Az egymásra rakott palacsinták egymás gőzében tovább puhulnak, ha egy kicsit vastagabbakra sikerültek. Ha valakinek hiányzik ez az élmény, tehet bele egy kis citromhéjat a palacsinta-tésztába is, igy szép sárga lesz, senki nem fogja megmondani, hogy nincs benne tojás! A túróhoz a mazsolát beáztatom vizbe. A kölest háromszoros vizben felteszem főni, kis cukorral, fahéjjal, készre főzöm. A tűzről levéve hozzáreszelem a citrom héját, és izesitem még citromlével. Hagyom kihűlni, egy kicsit be lehet rakni a fagyasztóba is a folyamat gyorsitása végett. Jó étvágyat! Tipp: a kölestúrót kis lekvárral kombinálva túrókrémet kapunk... Magában vagy palacsintában is szuper! (vegánok vigyázzatok a lekvárokkal is)
Elkészítés módja

Forrás:
Beküldte: Norci , Thursday, August 31. 2006 - 12:59:42
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00


Vissza: Desszertek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég