Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 1 és fél óra
Főzési idő: fél óra
Kategória: Desszertek
Fajtája: ovo-lakto-vegetáriánus
Hozzávalók
20 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 25 dkg túró, 1/2 kg magozott meggy, 2 db tojás, 1 dl tej vagy tejszín, 12 dkg vaj.
Elkészítés módja
Ez egy nagyon egyszerű recept. Csak mindent bele kell szórni a tepsibe, és már kész is... Nekem való...
Bármilyen idénygyümölccsel készíthető: eper, barack, szilva, szőlő, alma, körte. Készíthetjük túrós-mákosan, vagy túrós-diósan, túrós-mazsolásan, vagy akár túrós-kaprosan is. Tehát jól variálható is.
A lisztet, cukrot, sütőport kimérem és összekeverem. A fele vajjal kikenem a közepes tepsit, aztán a lisztes keverék felét elhintem. Rámorzsolom a túrót, majd a meggyet is eloszlatom rajta. Ezután a liszt másik fele következik. A maradék vajat felolvasztom, és elcsorgatom a többi hozzávaló tetején. A tojásokat jól felverem a tejjel, és szintén a keverék tetején egyenletesen elcsorgatom. Kb. fél-egy órát hagyom pihenni, majd először forró, utána közepes hőfokon sütöm készre.
Forrás: mindmegette
Beküldte:: baraka , Wednesday, June 11. 2008 - 17:49:42