Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 20 perc
Főzési idő:
Kategória: Desszertek
Fajtája: lakto-vegetáriánus
Bemutatás
Különleges indiai édesség, amely egy ősi, de kicsit háttérbe szorult alapanyagból készül: csicseriborsó
Hozzávalók
3 dl csicseriborsó-liszt 1 kiskanál fahéj 1/4 kiskanál szerecsendió 1/4 kiskanál gyömbér szegfűszeg ghí a sütéshez 4 dl cukor 2 dl víz 1 1/2 dl összetört dió, mandula vagy mogyoró 1 dl mazsola 1/2 aprított datolya vagy füge
Elkészítés módja
1.Keverjük össze a lisztet és a megőrölt fűszereket vízzel, majd készítsünk híg tésztát. 2.Tegyük szitába és csöpögtessük a tésztát forró ghíbe. A kis tésztagyöngyöket süssük barnára, majd vegyük ki. 3.Keverjük össze a vizet és a cukrot, és addig forraljuk, míg a cukor ki nem kristályosodik az edény szélén. Egy kevéssé hűtsük le. 4.Tegyük bele a kisült tésztát, a felaprított csonthéjast és gyümölcsöt, majd keverjük alaposan össze. 5.Hűtsük le annyira, hogy diónyi golyókat formálhassunk belőle.
Forrás: Tiszta Izek szakácskönyv
Beküldte:: boldogsag , Wednesday, May 04. 2005 - 10:15:23