Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Főzési idő:
Kategória: Desszertek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Ez a sütemény olyan, mintha nem sárgarépával, hanem kakaóval készült volna
Hozzávalók
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 10 dkg barnarizsliszt 20 dkg finomra reszelt répa 5 dkg datolya, 12 dkg mazsola 30 dkg méz 2 ek szójatejföl vagy szójajoghurt 1 kk szerecsendió 2 kk szódabikarbóna (fél citrom levével felhabosítva) 12 dkg bio növényi margarin
Elkészítés módja
Mézet, répát, datolyát, mazsolát, szerecsendiót és margarint, a fenti mennyiségek szerint, 1,5 dl vízzel összekeverünk egy lábasban, és lassú tűzön felforraljuk. Öt percig hagyjuk rotyogni, majd levesszük a tűzről és lehűtjük. Belekeverjük a liszteket, a szójajoghurtot és a szódabikarbónát. Tortaformába öntve előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 60 percig sütjük. Rácsra borítva kihűtjük, és vékonyra szeletelve tálaljuk. Megjegyzés: szójajoghurt híján kb. 1 ek őrölt lenmag és 2 ek. víz keverékét tettem bele (ami inkább tojáspótló, és egy kis idő után ahhoz hasonló állagú lehet), de így is jó lett. A 60 perc talán kicsit sok, de tényleg viszonylag lassan sül.
Forrás: Napfényes receptek + Rádha-Krisna süteményeskönyve
Beküldte:: mandula , Wednesday, February 22. 2006 - 16:45:55