Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Desszertek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Saját elnevezésem alapján has-muffin, mert fogalmam sincs, hogy miből pontosan mennyit raktam bele, ezért legfeljebb csak körülbelüli mennyiségeket tudok írni - a pontos mennyiségek kikísérletezésének lehetőségét az olvasóra bízom
Hozzávalók
kb 250 gr durumliszt, ugyanennyi zabpehelyliszt kb 6 evőkanál bio nádcukor, de helyettesíthető mézzel is kb 1 evőkanál szódabikarbóna 1 citrom levével felhabosítva 1 citrom héja 6 evőkanál kókuszreszelék fahéj ízlés szerint talán egy bögre víz lehetett 5 evőkanál olaj talán 5 dkg bio margarin vagy pálmazsír apróra vágott aszalt gyümölcs
Elkészítés módja
A hozzávalókat egy nagy tálban összekevertem, kiolajozott muffinformában egy darabot megsütöttem kb 180 fokos előmelegített sütőben. Amikor kihűlt, és elment már a szódabikarbóna esetleges keserű mellékíze, meg lehet állapítani, miből kell még több, rendben van-e a tészta állaga, stb. Ha túl sűrű, vízzel lehet higítani, ha túl híg, keményítővel vagy liszttel lehet sűrűsíteni. Ha nem áll össze rendesen a tészta, a keményítő vagy a méz segíthet. A szódabikarbónát úgy szoktam felhasználni, hogy a lisztbe gödröt képzek, beleteszem a szódabikarbónát, rácsepegtetem a citrom levét, amitől felhabosodik. Ez elveszi a szódabikarbóna kesernyés-fura mellékízét. Tovább lehet variálni a tésztát dióval, mogyoróval, vagy narancslével-fahéjjal, ekkor kimarad belőle például a kókusz, vagy az aszalt gyümölcs is akár. Lehet bele zabpelyhet tenni, vagy a tészta közepébe vegán csokit rakni, és úgy kisütni. A sülés közben a csoki a muffin közepére kerül, ott megolvad, és csokikrémmé változik. Nekem 24 muffin jött össze ezekből a hozzávetőleges mennyiségű alapanyagokból. Jó étvágyat minden kísérletező kedvű olvasónak!
Forrás:
Beküldte:: Norci , Saturday, September 09. 2006 - 21:58:44