Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Desszertek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Egy gyors, de mégis finom és tápanyagokban gazdag sütemény, ami a fáradt túrázó( vagy bárki) jutalma lehet.
Hozzávalók
30 dkg durumliszt vagy tönkölyliszt fél csomag füge(100 gramm) fél csomag mazsola (kb. 125 gramm) ízlés szerint fahéj egy csipet szerecsendió egy csipet só 1 ek citromlé 2 tk szódabikarbóna 1-2 ek olívaolaj annyi víz,hogy lágy de nyújtható tésztát kapjunk a süti tetejére napraforgómag
Elkészítés módja
Az aszalványokat pár órára (legjobb éjszakára) annyi vízbe áztatjuk, amennyi bőven ellepi őket. A liszthez hozzáadjuk a beáztatott aszalványokat a vízzel együtt ami rajtuk maradt. Ehhez hozzáadjuk az olajat, a citromlében elkevert szódabikarbónát, a fahéjat, szerecsendiót és a sót. Előmelegített sütőben alacsony hőmérsékleten kb. 20 percig sütjük.
Tápérték info
Én nyitott sütőajtónál sütöttem ezt a sütit, (szinte csak szárítottam extra alacsony főfokon), így a gabonában lévő összes vitamin megmaradt.
Forrás:
Beküldte:: pajti99 , Wednesday, September 05. 2007 - 04:07:01