Dátum: 2005. július 20. szerda, 05:49 Küldte: Boldogsag
Most pedig következzék a szokásos, ízletes, vegetárius recept:
Hozzávalók
2 dl búzadara
2 dl kockára vágott zöldbab, borsó és káposzta
1/2 kiskanál római kömény
1 db erős pirospaprika összetörve
3 dl víz
5 dkg vaj
só
Elkészitése:
Tegyük a búzadarát egy száraz edénybe és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk barnára. Melegítsük fel a vajat, és készítsünk maszalát, megbarnítva a római köményt és az erőspaprikát. Adjuk hozzá a zöldségeket. Süssük őket néhány percig, aztán adjuk hozzá a 3 dl vizet. Forraljuk fel, majd főzzük addig, míg a zöldségek megpuhulnak. Adjunk hozzá két teáskanál sót, azután a pirított búzadarát, amely pillanatok alatt felszívja a vizet. Végül olyan lesz az állaga, mint a száraz halavának.