Egy finom indiai étel: UPMA

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Egy finom indiai étel: UPMA

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. aug. 14., vas. 10:56

Dátum: 2005. július 20. szerda, 05:49 Küldte: Boldogsag

Most pedig következzék a szokásos, ízletes, vegetárius recept:

Hozzávalók

2 dl búzadara
2 dl kockára vágott zöldbab, borsó és káposzta
1/2 kiskanál római kömény
1 db erős pirospaprika összetörve
3 dl víz
5 dkg vaj


Elkészitése:

Tegyük a búzadarát egy száraz edénybe és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk barnára. Melegítsük fel a vajat, és készítsünk maszalát, megbarnítva a római köményt és az erőspaprikát. Adjuk hozzá a zöldségeket. Süssük őket néhány percig, aztán adjuk hozzá a 3 dl vizet. Forraljuk fel, majd főzzük addig, míg a zöldségek megpuhulnak. Adjunk hozzá két teáskanál sót, azután a pirított búzadarát, amely pillanatok alatt felszívja a vizet. Végül olyan lesz az állaga, mint a száraz halavának.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég

cron