Beszan Csila Kadhi

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Beszan Csila Kadhi

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2012. ápr. 22., vas. 12:47

Dátum: 2010. február 22. hétfo, 06:00 Küldte: boldogsag

No, nem kell rögtön megijedni e fura étel nevétől - igen ízletes.

Hozzávalók:

½ kg sárgaborsó vagy csicseri borsó liszt
2 dl joghurt
1 kk. kömény
1 kk. mustármag
1 kk. chili por
1 kk. garam maszala
kis darab gyömbér
1 db erős zöldpaprika
asafoetida

olaj a sütéshez

Elkészítése:

Keverje össze a lisztet, garam maszálát, sót, chili port, egy kevés joghurtot és vizet, készítsen sűrű palacsintatésztát.

Süsse meg a palacsintákat, vágja fel kockákra, és tegye félre.

Melegítsen meg 1 evőkanál olajat, adja hozzá az asafoetidát, mustármagot, köménymagot, a finomra vágott zöldpaprikát és az összevágott gyömbért. Kicsit pirítsa meg.

Keverje össze a joghurtot 2 csésze vízzel, öntse a sült maszálára (fűszerekre). Főzze alacsony lángon, 15 percig.

Adja hozzá a felkockázott palacsintákat, sót.
Párolja, amíg kissé besűrűsödik, vagy adjon hozzá vizet, ha szükséges.


Boldog étkezést



-------------------------------------------------------------------------------


Re: Govinda konyhája: Beszan Csila Kadhi (Értékelés: 1)
Küldte: giyandeva Dátum: 2010. február 22. hétfo, 09:30


nyáron paradicsomot és más roppanós zöldséget bele rakva még finomabb. :D



Én is imádom ezt a levest, a jóga táborban sokat ettük :) :) :)
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron