Viktória finomsága: DIÓS KIFLI FOSZLÓS KELTTÉSZTÁBÓL

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Viktória finomsága: DIÓS KIFLI FOSZLÓS KELTTÉSZTÁBÓL

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2012. jan. 21., szomb. 13:09

Dátum: 2008. augusztus 04. hétfo, 08:00 Küldte: boldogsag

Szeretetel ajánlom mindenkinek!

Kép

Amit most lát a nyájas olvasó, az nem más,
mint annak a csodás és ízletes süteménynek a képe,
amit rendszeresen kiosztunk az utcai hajléktalanoknak
a vegetárius ételosztásokon.

Hála Viktóriának és kedves családjának.
Ugyanis Ők ezzel támogatják ezt a programomat.

De ezt a hálát igazából azok képesek tökéletesen megfogalmazni,
akik elfogyasztják.

Szóval, arra gondoltam - Viki engedélyével -
megosztom mindenkivel e receptet.

Így hát, uccu neki, irány a konyha!

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg simaliszt,
2,5 dl langyos tej,
egy fél (2,5 dkg) élesztő,
10 dkg puha vaj,
5 dkg cukor,
csipetnyi só,
fél citrom reszelt héja.

A diós töltelékhez:

25 dkg darált dió,
15 dkg cukor,
1 dl tej,
pici reszelt citromhéj,
5 dkg mazsola.

A kiflik tetejére:

1 dl cukros tej a megkenéshez, esetleg díszítőcukor.


Kép
.
Elkészítés:

A langyos tejbe belekeverünk egy kiskanál cukrot,
az elmorzsolt élesztőt, és meleg helyen megkelesztjük.
A lisztet egy nagy tálba öntjük,
beleborítjuk a megkelt élesztős tejet és a tészta többi hozzávalóját,
aztán addig gyúrjuk, amíg a kezünkről és a tál oldaláról le nem válik.
Konyharuhával letakarjuk, és kb. fél óra alatt kétszeresére kelesztjük.

Közben megcsináljuk a tölteléket:
egy deci tejben lassú tűzön feloldjuk a cukrot, és a diót, a mazsolát
és a citromhéjat a forró cukros tejbe keverjük.
A tölteléket kihűtjük.
A megkelt tésztát, kiborítjuk egy lisztezett deszkára,
és négy cipót formálunk belőle,
kicsit meglisztezzük a tetejüket, letakarjuk konyharuhával,
és ismét legalább negyed órát kelesztjük.

Ezután a cipókat egyenként köralakúra nyújtjuk.
A köröket átlósan nyolc körcikkre vágjuk.
A körcikkek szélére kiskanálnyi tölteléket halmozunk,
és a csúcsuk felé tekerve kifliket formálunk belőlük,
kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket,
és megkenjük a tetejüket a tejjel.

Még negyed óráig kelesztjük őket, aztán újra megkenjük a tetejüket,
esetleg megszórjuk díszítőcukorral,
és előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.

Boldog étkezést!

"Minden alkalommal, amikor leülünk étkezni, választással élünk. Arra kérlek, válaszd a vegetarianizmust. Tedd ezt... az állatokért. Tedd a környezeted védelmében, és tedd az egészséged érdekében."
(Alec Baldwin - filmszinész)
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég

cron