RECEPT: Erdei lepény

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

RECEPT: Erdei lepény

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. nov. 22., kedd 10:41

Dátum: 2007. május 06. vasárnap, 08:00 Küldte: boldogsag


Ha szeretsz kirándulni és nem idegen töled a természetes eszközekkel készített étel, akkor olvasd tovább.


http://www.virtus.hu/user_gfx/20070503/ ... 7_157.jpeg

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Nandafalvaként ismert hely, ahol egy lelki alapokon nyugvó közösség élte békés minden napjait.


Ebben a közösségben - mint minden normális közösségben - is voltak fiatalok, kicsik is nagyok is.


Mint minden fiatal, igy ők is rajongtak a természetért, a természetes életért.


Ráadásul nem csak a szavak és elméletek sikján "tevékenykedtek", hanem komoly erőfeszítéseket tettek, eme nemes céloknak a gyakorlatba való megvalósítására is.


Igy nem sokat teketóriáztak, kimentek a nandafalvi erdőbe, ahol az állatok is boldogan éltek, lévén Nandafalva a béke szigete az anyagi bajok óceánján.


Bele is kezdtek egy olyan házikó építésébe, ami, teljesen természetes anyagok felhasználásával készül majd el.


Napjaikat nagy boldogságban és békességben töltik, de természetesen a nagy munkálatok közepette nem feledkeznek meg az étkezésről sem, habár erre a "gyomor óra" megfelelő időben mindig jelzéssel figyelmeztet.


Mivel egyszerűen élnek, igy egyszerűen készítik ételeiket is, ami nem azt jelenti, hogy nem figyelnek arra, hogy ízlelőbimbóiknak is megadják azt, ami jár.


Egyik csodás ételük a lepény - mint azt a képen is látja a nyájas olvasó.


Nézzük csak meg, mi is kell ehhez alapanyagként:



HOZZÁVALÓK:


1 adag vágy a kirándulásra


1 adag vágy a természetes főzésre és étkezésre


10 adag száraz fa


1 db vaslap


1 db tűzszerszám


1/2 kg teljes őrlésű liszt


1 adag viz




ELKÉSZÍTÉSE:


Keverjük össze a liszthez a sót, és gyúrjunk vízzel lágy tésztát. A tésztát nagyon alaposan el kell dolgozni.
Letakarva pihenni hagyjuk egy órán keresztül.
Kicsípünk belőle akkora darabokat, hogy 3 cm átmérőjű golyókat gyúrhassunk.
Tegyük a golyót a tenyrünkbe, és lapítsuk össze egy kicsit tenyérrel. Mindkét felét lisztezzük be.
Nyújtsuk ki 15 cm átmérőjű, 1,5 mm vastag kerek lappá.
Enyhén lisztezzük be a tetejét. Készítsünk a leírt módon 5-6 lapot, és rakjuk egymásra őket. (Sokkal többet nem érdemes, mert kiszárad a tészta.)


Gyújtsuk meg a tűzhelyünkön a tűzet és tegyük rá a vaslapot.
Tegyünk egy tésztalapot a vaslapra, és süssük meg egymás után mindkét oldalát. Akkor jó, amikor a tészta kezd elszíneződni és felhólyagosodni.


Ha kész van, akkor nagy szeretettel gondoljunk azokra a fiatalokra , akik Nandafalván a boldog erdőben pontosan így készítik el.


Boldog étkezést Mindenkinek!


Ui: Ha valaki ezek után úgy gondolja, hogy örömmel és szívesen látogatna el eme fiatalokhoz a további élmények megtapasztalására, jelezze csak nyugodtan.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég

cron