dr. Norman W. Walker

Hírek, érdekességek a vegetárius hírességek életéről az ókortól napjainkig

dr. Norman W. Walker

HozzászólásSzerző: tami » 2011. aug. 1., hétf. 14:37

Az amerikai származású dr. Norman W. Walker élete lehet bizonyíték a kétkedők számára. Saját magát gyógyítva fedezte fel a nyers ételekben rejlő gyógyítóerőt. Száz évnél is tovább élt és állítólag egy baleset okozta a halálát.

Szerinte minden étel kerülendő, amit 125 Fahrenheit (51 Celsius) fok fölé melegítettek, mert elveszíti az életerejét, enzimjeit, vitaminjainak, tápértékének döntő hányadát, a fehérjék eldeformálódnak, az étel élettelenné válik és a szervezet számára mérgező szervetlen savak keletkeznek. Walker egy általa forgalmazott préssel sajtolta ki a zöldségek, gyümölcsök leveit. A nyers étrendje mellé még napi 2-3 liternyi frissen préselt leveket is fogyasztott. A sárgarépalé volt a legfontosabb számára. Kerülte a kenyeret, tésztákat, müzlit, cukrot, tejet, húsokat, szóját, földimogyorót, sót, csípős fűszereket, ecetet. A gabonaféléket csakis csíráztatva fogyasztotta. Állati termékek közül csak a tojássárgáját és néhány világosabb sajtot fogyasztott. A rendszeres beöntés tisztító hatását is hangsúlyozta. Száz évesnél idősebben magáról azt vallotta, hogy jobban érzi magát, mint amikor 30 éves korában. Nem ünnepli meg a születésnapjait, mert az szerinte értelmetlenség. Számos orvos gyógyította ki magát menthetetlennek vélt betegségéből az táplálkozása megváltoztatásával, a vegetáriánus - többnyire a nyers - étkezésre helyezve a hangsúlyt.

Bővebben...

Zöldséglevek hatása Norman Walker szerint

Naturistáknak nevezi dr. Walker azokat, akik kizárólag nyers növényi táplálékot fogyasztanak: nyers és helyesen aszalt gyümölcsöket (ez csak kis mennyiségben ajánlott, napi max 1-2 g/testsúlykilogramm), és mézet (ide sorolhatók a csírázó gabonák is, természetesen hőkezelés nélkül, tehát sem kenyér, sem bármilyen főtt gabonaféle, párolt zöldség sem jöhet szóba).

A naturisták ivóvizet alig isznak, mivel a napi 8-10 dl zöldséglé, (vagy még több, ebből annyi fogyasztható, amenyi jólesik) majdnem teljesen fedezi folyadékszükségletüket. Sokat mozognak, nap- és légfürdőznek. Évente 2-3-szor 7-10 napot böjtölnek (csak tiszta víz). Ugyanakkor a teljesen nyers táplálkozás, dr. Walker szerint zöldséglevek nélkül nem elégséges. Ezek fogyasztása minimum napi 6 dl, de inkább 1 liter. Ilyen feltételek mellett elégséges a napi 1-2-szeri étkezés is (szilárd étel: zöldség, olajos mag, gabona). Kinyerésükre legjobb a prés (kisméretű), de tapasztalatok alapján a centrifuga is megteszi. A leveket elkészítés után tíz-tizenöt percen belül meg kell inni, nyállal jól összekeverni minden kortyot.

Miért nem esszük meg a zöldségeket, ahogy vannak?

1., Nem tudunk annyi növényt megenni, amennyi ellátna bennünket a megfelelő mennyiségű enzimmel, ásványi anyaggal, stb. (ez kb. 1-2 kg zöldség vagy 4-6 kg gyümölcs lenne). Ez különösen a kezdeti időkben igaz, később azonban már nem! A megtisztult szervezetnek (ne felejtsük ki, a lelki tisztaságot sem!) napi fél-egy kilogramm nyers táplálék elegendő.

2., A gyógyulási folyamatok során el kell érnünk, hogy az "élő anyag" kiszorítsa a "holtat" (pufferolás). Ezt csak teljes ellúgosítással tudjuk elérni.

3., A levek 10-15 perc alatt felszívódnak nem jelentenek megterhelést az emésztőrendszernek, ezáltal is segítve az újjáépülést.

4., A vegyszerek nagy része a sejtfalban halmozódik fel, így préselésükkel éppen azt a levet nyerjük ki, amelyben a vegyszerkoncentráció kisebb, tehát nincs mérgezésveszély, sőt kisebb, mintha a teljes zöldséget ennénk. Természetesen ezekre is szükség van, de pl. a lenti étrend teljesen elegendő rostot, fehérjét, stb. tartalmaz. Ennél több nem kell, ne terheljük túl a már feltehetően úgyis gyenge emésztőrendszerünket!

Norman Walker szerint a gyógyításban a legfontosabb - természetesen a lelki problémák megoldása után - a teljesen nyers növényi táplálkozás napi minimum 6 dl zöldséglével kiegészítve (ez felmehet akár 2-3-4 literig is). A táplálkozás átállítása fokozatosan kell, hogy történjen, s ajánlottak egyre hoszabb böjtök beöntéssel reggelente (4-7-14-21 nap csak vízzel avagy gyógyteával). A zöldséglevek közül 2-3-4 félét keverhetünk egymással (az alap általában a sárgarépa).

Példa az étrendre (170 cm-es, 61 kg-os személyre számítva:
8 ó: 4 dl sárgarépalé
10 ó: 4 dl egyéb zöldséglé (keverék), (főleg) május-októberben friss, érett, hazai gyümölcs
12 ó: zöldségsaláta mézzel, csírázó búza vagy dió
17 ó: zöldséglé (keverék)
18 ó: nyers saláta olajos maggal (dió, mogyoró, napraforgó, stb.) vagy csírázó gabonával

Bővebben...

Dátum: 2005. június 08. szerda, 09:00 Küldte: Tami
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Vegetáriánus évfordulók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron