Vegetáriusok – Mahatma Ghandi üzenete

Hírek, érdekességek a vegetárius hírességek életéről az ókortól napjainkig

Vegetáriusok – Mahatma Ghandi üzenete

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. aug. 29., hétf. 12:49

Dátum: 2005. október 09. vasárnap, 02:05 Küldte: nawesh

„Légy a változás, amit látni akarsz!” – Mahatma Ghandi

A Nagy Lélek: Maha Atma Ghandi üzenete világos: ne a világot akarjuk megváltoztatni, hanem önmagunkat. Mert ha önmagunkban sikeres lesz a változás, akkor előbb-utóbb a világ is meg fog változni. Pozitív irányba.

Mahatma Ghandival kapcsolatban van néhány élményem, melyet szeretnék megosztani:

Még gyermekkoromban láttam a Ghandi c. filmet. Tulajdonképpen azóta sem volt hozzá szerencsém és gyermeki, ifjúkori elmémbe egy jelenet égett bele erősen: az indiaiak tüntettek. A britek természetesen ellenezték az indiaiak követeléseit. Álltak hosszú sorban az indiaiak. Szemben velük egy tagbaszakadt angol egy nagy bunkósbottal ütöttel le sorra a hindukat. Egyiket a másik után. Minden tüntető türelmesen várt a sorára. És sorra hullottak el. És a katona feladta. Mert a szatyagriha, az erőszakmentes ellenállás végül győzedelmeskedik.

Olyan ez, amit manapság fedeznek fel az írek: lemondanak a fegyveres harcról Észak-Írország függetlensége érdekében, mivel pár évtized és demográfiailag győzik le a betolakodó briteket...

Gyermekkoromban a hírekben Indira Ghandi szerepelt. India akkori miniszterelnök asszonya. Sokan azt hiszik, hogy Ő Ghandi leánya volt, pedig nem. Indira Ghandi Nehru lánya volt, aki a harcostárs, Mahatma Ghandi iránti tiszteletből vette fel a Ghandi nevet. Sorsuk közös volt, hiszen a Mahatmát, Indira Ghandit és fiát Radzsiv Ghandit is merénylő ölte meg.

Amikor a kilencvenes években Indiában járhattam számtalan helyen láthattam Ghandi portréját. Iskolákban, falvakban, városokban, nagy falra festett GhandiJi képek, amelyekről jóságosan tekintett az arra járókra. India, a független India sokat köszönhet a Mahatmának.

Sri MahaprabhuJi életrajzában olvashatjuk, hogy egy alkalommal találkozott Sri MahaprabhuJi és Mahatma Ghandi Sabarmatiban, Ghandi ashramjában. Tisztelettel köszöntötték egymást és MahaprabhuJi elmesélte a hallgatóságnak, hogy GhandiJi egyik előző életében Ajayapal királyként élt. Ebben az időben élt Sri Lanka hatalmas ura, a gonosz Rávana is, aki Ráma herceggel küzdött. Erről szól a Rámajána eposza. (Egyszer Swamiji említette, hogy ez kb. 20 ezer éve lehetett.) Ravana le akarta győzni Ajayapal királyt és elküldte szolgáit, hogy hódolatra kényszerítse. Ajayapal kérte a követeket, hogy rajzolják már le a homokba Rávana palotáját. Miután a követek ezt megtették, a király egy mozdulattal elsöpörte egy részét a rajznak, majd mondta a követeknek, hogy menjenek haza és látni fogják, hogy mi történt. Bizony annyi történt, hogy a palotának az a része elpusztult. Rávana nem akarta többé háborgatni Ajayapal királyt.

Nem véletlen, Hogy Mahamandaleshwar Sri Paramhans Swami MaheshwaranandaJi, amikor 2002-ben elindította a Világbéke Találkozó programot, akkor Mestere Sri MadhavanandaJi példaadása mellé Mahatma Ghandi példája került. Mert e két mahatma (nagy lélek) olyan életet élt, amely követendő mindenki számára. 2005-ben október 9-én Zágrábban lesz a következő Világbéke Találkozó Sri MadhavanandaJi és Mahatma Ghandi üzenetével, reájuk emlékezve.

Amennyiben sikerül önmagunk megváltoztatása, akkor maga a világ is megváltozik.

Nawesh
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Vegetáriánus évfordulók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron