Gandhi és a légkúrák

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

Gandhi és a légkúrák

HozzászólásSzerző: tami » 2011. aug. 16., kedd 15:15

Dátum: 2005. július 28. csütörtök, 09:00 Küldte: Tami

„Három dolog elengedhetetlenül szükséges az emberi élet fenntartásához: levegő, víz és táplálék. Sokkal jobban kellene tartózkodnunk a tisztátalan levegő belehelésétől, mint a piszkos víz ivásától, vagy a szennyes étel elfogyasztásától. Mégis - általában - sokkal tisztább vizet iszunk, sokkal szennyezetlenebb ételt eszünk, mint amilyen levegőt lélegzünk be.

Mindnyájan a megfogható tárgyakat imádjuk; amit látunk és tapintunk, sokkal többre becsüljük, mint azt, ami láthatatlan és megfoghatatlan. Mivel a levegő a tárgyak utóbbi osztályába tartozik, elmulasztjuk felismerni a belehelt levegő tisztátalanságát. Nem vonható kétségbe, hogy száz esetből kilencvenkilencben a rossz levegőben gyökerezik a betegség. Ebből következik, hogy a betegség elkerülésének legjobb módja, ha szabad levegőn élünk és dolgozunk. Egy orvos sem versenyezhet a jó levegővel."
„Ha lehetséges, mindig szabad levegőn tartózkodjunk. Verandán, szabad levegőn aludjunk. Akinek erre nincs módja, az legalábbis mindig tartsa nyitva szobája ablakát és ajtaját. A levegő mindennapi táplálékunk. Miért félünk tőle?"
„Este és reggelenként szabad levegőn mintegy húsz mély lélegzetet vegyünk. Végezzük csak ezt az egyszerű gyakorlatot, és meglátjuk, milyen gyorsan megerősödik és kitágul mellkasunk. Ha a gyakorlatok előtt és két hónap múlva megmérjük a mellkasunkat, meggyőződhetünk arról, hogy ilyen rövid idő alatt mennyire kitágult."

(Gandhi: Egészségre Vezérlő Kalauz)

Dr. OLÁH ANDOR: India üzenete - MAHÁTMÁ GANDHI természetgyógyászati tanácsai című könyve alapján
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Egészség

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron