Gyógyitás és lélekvándorlás

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

Gyógyitás és lélekvándorlás

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. júl. 14., csüt. 14:03

Jó pár évvel ezelőtt nagy vihart kavart a közéletben dr. Szikra Tamás és dr. Lenkei Gábor bejelentése, miszerint sikert értek el az AIDS-es betegek gyógyításában.
Mivel merőben más módon keresték a megoldási lehetőségeket, mint a hagyományos orvosi kutatási elképzelések, igy részleteket olvashatunk egy beszélgetésből, mely dr. Lenkeivel történt.
A részletek főként a lélekvándorlásról alkotott gondolataikat alkotják.
Bővebben: http://govindananda.mdo.hu

Hogyan jutottak arra az elhatározásra, hogy az Európában hivatalosan alkalmazott módszerektől eltérőket alkalmazzanak a gyógyászatban?
Dr. Lenkei: - Mindketten orvosok vagyunk, tehát elvégeztük mindazt, amit egy orvosi diploma megkíván. Az orvostudományt mindketten belülről ismerjük, egyfelől azért, mert megtanultuk, másfelől azért, mert gyakoroljuk az orvoslást a hivatalos kereteken belül. Hogy mire képes a hivatalos orvostudomány?
Egyfelől kémiai módszerekkel elnyomni a tüneteket, vagy amikor az már csődöt mondott, eltávolítani a megbetegedett testrészt. Azt a felismerést most már nagyon nehéz kikerülni, hogy a tünetek elnyomásával nem jutunk sehová, a megbetegedett testrész eltávolításával, pedig legfeljebb az újabb testrész megbetegedésének feltételeit teremtjük meg.
A hivatalos orvostudomány egyáltalán nem próbálkozik az okok felderítésével, s mivel nem kezeli azokat, nem is szüntetheti meg. ...... a jó orvos három módon közelíti meg a betegséget: megpróbálja szellemi szinten rendezni a zavart, megpróbál az életmódba avatkozni - idetartozik többek között a táplálkozás - és alkalmaz testi gyógyászati módszereket is, mint pl. az akupunktúrát, gyógynövényeket, s egyebeket.
Aki csak a testi tüneteket kezeli, az nem gyógyít, sőt, aki csupán diétával próbál gyógytani, az sem gyógyít - egyedül az gyógyít, aki mind a három módszert együtt alkalmazza. ..... számtalan könyvben lehet olvasni arról, mit is jelent a lelki tényezők szerepe a gyógyulásban. Viszont sokkal kevesebbet olvashatunk a lelki tényezők szerepéről a betegség keletkezésében. ..... Azt is megállapítottuk, hogy megfelelő pszichés módszerekkel fel lehet tárni bármilyen betegség lelki eredetét. Ezzel az is mondom, hogy minden betegséget lelki, szellemi eredetűnek tartunk kivétel nélkül.

- Milyen háttere lehet például egy lábtörésnek?
Dr. Lenkei: Ez mindig egyéni. Az ilyen esetek többségében az okot nem ebben az életben kell keresni, hanem az előzőekben. Ez persze Magyarországon még nagyon szokatlan, nagyon nehezen elfogadható gondolat. Egyébként ez a gondolat, mármint hogy vannak előző életek, és ezek hatással vannak a jelenlegi életre, csak nálunk olyan nagyon szokatlan. Ez a gondolat teljesen logikus, mindennapos az emberiség mintegy felének, amiben semmi különöset nem látnak.
Ha mi is ebben a szemléletben nőttünk volna fel, akkor ez a mi számunkra is teljesen természetes és magától értetődő lenne. Például, a keresztény, európai ember is másként viszonyulna a lélekvándorláshoz, ha a Bibliából nem távolították volna el ezt a tételt sok száz évvel ezelőtt. Tudjuk, hogy a Biblia egy cenzúrázott mű, és ezeket a nagyon kényes kérdéseket már csak töredékben tartalmazza.Dátum: 2005. május 24. kedd, 13:52 Küldte: Boldogsag
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Egészség

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron