A test a lélek temploma – I.

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

A test a lélek temploma – I.

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. júl. 10., vas. 8:41

A nyelvtisztításról

A test a lélek temploma. E templomot tisztán kell tartani. Szerencsére vannak erre technikák. Legfontosabb persze a vegetárius étkezés. Most a nyelvtisztítás fontosságáról lesz szó…


„Az egészség semmi, de minden semmi egészség nélkül!” Az ember felelőtlen. Nem törődik az egészségével. Természetesnek vesszük, hogy az egészség „jár” nekünk. S ha belegondolunk, valóban az a „normális”, ha egészségesek vagyunk. Amikor pedig jön a betegség, akkor hirtelen összeomlunk. Két dolog történhet: összeszedjük magunkat és minden erőnk, energiánk, koncentrációnk arra irányul, hogy meggyógyuljunk. A gyógyulás (és a betegség is) a Tudatban kezdődik el! A másik lehetőség, hogy kilátástalannak érezzük a sorsunkat és a betegséget szükséges rosszként elfogadjuk. Az ember legalább száz évig élhetne egészségesen. Ehelyett már az óvodásokat is különféle betegségek kínozzák.

Pedig apró praktikák, egyszerű technikák nagyon sokat érnek egészségünk megtartása érdekében. Ilyen technika a nyelvkaparás is.

Biztosan láttad már a beteg ember nyelvét. Sűrű fehér lepedék látható rajta. Bűzös lehelet. Éjszaka a szervezetben lévő toxikus anyagok egy része ide gyűlik. S jó, ha ettől meg tudunk szabadulni. Nem kell persze betegnek lenni, az egészséges embernek is reggelre halványabb, vastagabb fehér lepedék lehet a nyelvén. A nyelvkaparóval egyszerűen eltávolítható.

Nagyon egyszerű, rozsdamentes acélból készül a nyelvkaparó Kinyújtjuk a nyelvünket és a nyelvgyök felől egyszerűen lehúzzuk a nyelvünkön a nyelvkaparót. Leöblítjük a rajta maradó lepedéket és megismételjük e műveletet négyöt alkalommal. Reggelente célszerű elvégezni a nyelvkaparást. Ha valakinek nincs nyelvkaparója, vagy utazáskor otthon hagyja, megteszi egy kanál, vagy a saját ujjunk, körmünk is.

Végezük minden nap a nyelvkaparást egészségünk megtartása érdekében.

Mert a test a lélek temploma. Fontos, hogy mi megy be a szánkon és fontos, mi jön ki. Apró technikákkal is sokat tehetünk az egészségünkért.

Béke, béke, béke minden Lénynek!

NaweshA vegetáriánus táplálkozásról

Dátum: 2005. május 20. péntek, 03:15 Küldte: nawesh
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Egészség

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron