Bizonyos ételek fogyasztása fokozza a mentális egészséget

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

Bizonyos ételek fogyasztása fokozza a mentális egészséget

HozzászólásSzerző: tami » 2011. jún. 7., kedd 9:54

Angol kutatók szerint a vizsgált személyek 88 százaléka számolt be mentális egészségük jelentős javulásáról étrendjük megváltoztatását követően. A BBC Health által készített, e vizsgálattal kapcsolatos riport szerint 26 százalék tapasztalt nagymértékű javulást a hangulatváltozások tekintetében, 26 százalékuk a pánikrohamok, illetve a szorongás vonatkozásában, valamint 24 százalék a depresszióval kapcsolatban.

A résztvevők elmondták, hogy a „stressz-okozó” élelmiszerek mennyiségének csökkentése, illetve a „támogató” élelmiszerek mértékének növelése elősegítette hangulatuk javítását. Stresszt okozó élelmiszer például a cukor (80%), a koffein (79%), az alkohol (55%) és a csokoládé (53%). A támogatást adó élelmiszerek között megtalálható a víz (80%), a zöldségek (78%), a gyümölcs (72%), illetve az olajban gazdag hal (52%).

Richard Brook, a Mind ügyvezetője, a következőket mondta a BBC-nek: „Valamilyen szinten mindannyian tudjuk, hogy bizonyos élelmiszerek jók számunkra, illetve, hogy hatással lehetnek hangulatunkra. Azonban a valós információk és bizonyítékok összekapcsolása az alkalmazás hatásos módozataival ténylegesen hatékony eszköznek bizonyulhat a szellemi egészség kezelésében. Az elmúlt 12 hónap során személyesen én számos beszámolót hallottam arról, hogy az emberek hogyan veszik kezükbe saját gyógyulásuk irányítását részben az élelmiszer és a hangulat kapcsolatára vonatkozó nézetek alkalmazásával.”

Forrás: Nutraingredients.com

Dátum: 2005. április 21. csütörtök, 09:00 Küldte: Tami
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Egészség

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron