Gandhi a természetgyógyász

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

Gandhi a természetgyógyász

HozzászólásSzerző: tami » 2011. jún. 2., csüt. 9:32

Kép
„A szólásmondás szerint a megelőzés jobb, mint a gyógyszer . Sokkal könnyebb és biztosabb az egészség törvényeinek megtartásával megelőzni a betegséget, mint a saját tudatlanságunk és gondatlanságunk miatt kitört betegséget meggyógyítani. Ezért minden gondolkodó embernek kötelessége megérteni az egészség törvényeit.


Éppen az a célom, hogy ezeket a törvényeket megmagyarázzam. De meg kell ismernünk a legközönségesebb betegségek legjobb kezelési módjait is. Milton szerint az értelem pokollá teheti a mennyországot, és mennyországgá a poklot. Tehát a mennyország nem valahol a felhők mögött van, és a pokol nem valahol a föld alatt. Ugyanezt a gondolatot fejezi ki a mi szanszkrit mondásunk: »Mana eva manushyanam karanam band-hamokehayoh«, azaz: »Az ember rabsága vagy szabadsága értelmének állapotától függ.« Ebből következik, hogy rajtunk múlik, egészségesek vagyunk-e vagy betegek!"

Gandhi fia, a nyolcéves Rándász kartörését agyagborítással gyógyította meg egy hónap alatt. A seb is begyógyult, és a törésnek sem maradt nyoma. Egy hónapig naponta rakott rá agyagborítást. Vegetárius étrenden élt a beteg, mint az egész Gandhi család. „Az ilyen és hasonló tapasztalatok - fűzi hozzá önéletrajzában - megerősítették a házi gyógymódokba vetett hitemet, és most már bátrabban próbálkoztam velük. Bővítettem az alkalmazási körüket: sebek, lázak, emésztési zavarok, sárgaság és más panaszok kezelésére alkalmaztam az agyag-, víz- és böjtkúrát, méghozzá az esetek többségében sikerrel." „Nem azért utalok itt e kísérleteimre, hogy a sikerüket bizonyítsam. Semmilyen kísérletemet nem minősíthetem teljes sikernek. Hivatásos orvosok sem állíthatják, hogy kísérleteiket teljes siker koronázta. Én csupán azt szeretném itt megmutatni, hogy aki új kísérletekbe vág, annak önmagán kell kezdenie. így hamarabb felfedezheti az igazságot, és Isten mindig oltalmába veszi a becsületes kísérletezőt."

Dr. OLÁH ANDOR: India üzenete - MAHÁTMÁ GANDHI természetgyógyászati tanácsai című könyve alapján

Dátum: 2005. április 15. péntek, 09:00 Küldte: Tami
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Egészség

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron