SZEMEM FÉNYE

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

SZEMEM FÉNYE

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. jún. 1., szer. 11:44

...rövidlátó lettem.

-"De miért, és más miért nem?"
-"Nesze itt egy szemüveg, és el van intézve."
-"Nem, ez nem ilyen "egyszerű"!"

Mi is az oka a szemem nem megfelelő működésének?Az előző életmódom következménye ez a hiányosság, gyengeség. Az akkori helytelen életvitelem, a testem és így a szemem nem rendeltetésszerű használata eredményezte ezt. A kimerítő fociedzések utáni, mesterséges fénynél folytatott esti tévénézős leckeírás és tanulás; a nem embernek való táplálkozás: húsfogyasztás, cukorfogyasztás (cukros túrós tészta, cukros káposztás tészta, cukros...), finomított és értéktelenített ételek fogyasztása (fehér kenyér, fehér rizs, iskolai menza!, stb.); és még számos dolog játszott szerepet látásom fokozatos romlásában. Jelenlegi életmódom sem kedvez a látásomnak, mivel a számítógép munkaeszközöm, és a monitor bámulása...

Akkor derült ki "gyengeségem", amikor nem láttam az órán az írásvetítővel kivetített szöveget. Szemüvegesnek kellett volna lennem... Amióta az eszemet tudom édesanyám szemüveges. Nyitottabb sze(llem)me lehetővé tette, hogy fantáziát lásson egy olyan találmányban, a "lyukacsos szemüvegben", amely a szemüveg hibáit mellőzi, de teljesíti annak funkcióját, sőt, azt jobban teszi.

Amikor tehát kiderült a látásom gyengesége, és én nem voltam a szemüvegnek őszinte kívánója, szívesen elkezdtem használni - amikor szükséges volt - a lyukacsos szemüveget. Emlékszem, az angoltanárnőnek nem tetszett, mivel a sötétségét ő napszemüvegnek nézte. Azonban másoknak - akik kipróbálták - tetszett. Középiskolai történelemtanárnőm szemüveges volt, és egy alkalommal, amikor kipróbálta, meglepődve tapasztalta, hogy tényleg úgy lát vele, mintha szemüveggel nézne.

Polgári szolgálatom alatt tovább népszerűsítettem a lyukacsos (raszter) szemüveget, hiszen a rendszergazda, és más dolgozó is szerzett ebből a segédeszközből, és azóta is hasznára van. Igazából nem is üveg ez a "szemüveg", hanem egy fekete, lyukacsos műanyag. Szinte otthon is el lehet készíteni. :) Valahol azt olvastam, hogy a perzsáktól ered ez a találmány. Tehát nem újkeletű, hanem rég bevált dolog.

"Szemtrénernek" is nevezik (azt hiszem ez a helytállóbb). Működésében ugyanis eltér a hagyományos szemüvegtől, amely megmerevíti a szemizmokat, rámerevítve a szemet a célra, szemben a mi segédeszközünkkel, amely a szemet az apró lyukakon átnézésre bírva, a pupilla állandó fókuszálásával "trenírozza". Ez a módszer hasonlatos a szem normális működéséhez.

Azonban ez az eszköz is "mankó" csupán. Ettől nem áll helyre a normális állapot, szemem nem nyeri vissza eredendően jó állapotát, éles látását. Pedig visszanyerheti. Nem valami "földöntúli" csoda révén, hanem saját magunk aktív közreműködésével.

Ugyanúgy, ahogy a testünk egésze esetében, úgy kell eljárnom a "beteg" szervvel is. Testem természetes életmód általi helyreállításának egyenes következménye a szem állapotának javulása. Fel kell ismernem, mi az, ami rosszul hat a testemre, a szememre, és kerülnöm kell azokat. Kompenzálnom kell a rosszat jóval.

A test "kés nélküli műtétje", kiváló gyógyító tevékenysége a böjt, a szemre alkalmazva is kiváló hatást eredményez. Ennek egyszerű, "kézen fekvő" módja van, a "kezünkben van a megoldás". Szó szerint. A tenyerünk áldott sötétségébe borítjuk szemünket, valamilyen kényelmes pózban, és attól függően, milyen hosszan végezzük ezt a gyakorlatot, annál jobb hatásra számíthatunk, csakúgy, mint a test (emésztőszervek) böjtjénél. Palmingnak, tenyerezésnek nevezik (lásd az ajánlott olvasmányokat). Nem lehet túlzásban vinni ezt a gyakorlatot.

A szándékos elsötétítése a szemnek öngyógyító reakciók sorozatát indítja el. A meleg sötétség átsugározódik a tenyérből a szembe. Az ember, akinek nagyon megviselt a szeme, a sötétben is különböző dolgokat, színeket és formákat lát. Ilyenkor "gyógyul" a szem. Szeretem a szemnek ezirányú pihentetését, regenerálását, "gyógyítását" végezni. Öt perces gyakorlat megújítja a látást, szemem mintha újra aludt, s felkelt volna. Ezzel a tevékenységgel a részleges javulástól, a pillanatnyi megújulástól a teljes javulásig bármi megtörténhet, függően attól, hogy mennyire jól és hosszan csináljuk. Íme egy "csodálatos" példa:

Bates a következő anekdotát említi a palminggal kapcsolatban: egyik nap egy hetvenéves férfi jelent meg a rendelőjében. Távollátó volt, asztagmatizmussal, a lehető legerősebb látáshibákkal, ráadásul szürkehályogja is volt. 40 éve viselte távolra látó szemüvegét, 20 éve még egy közelre látót is. Végül ott kellett hagynia a munkahelyét, mert már a szemüvegekkel sem látott kielégítően. Bates többek között a palming módszerét is javasolta neki.

- Abból túl sokat is lehet csinálni? - érdeklődött a férfi.
- Nem - válaszolta Bates. - A palming a szem megnyugtatásának módszere, nem lehet túlzásba vinni.

Az ember pár nap múlva visszajött, és azt mondta:

- Doktor úr, ez szörnyű unalmas volt, dögunalmas, de legalább megérte.
- Mi volt benne olyan unalmas?
- Hát a palming! Megszakítás nélkül 20 órán át csináltam!
- No, azért csak nem megszakítás nélkül? Enni csak evett közben valamit?
- Hát, reggel négykor kezdtem, és a következő éjfélig folytattam. Elég sok vizet ittam közben, de enni nem ettem. Nagyon unalmas volt, de legalább megérte!

Azt írja a tudósítás, hogy a szürke hályog szinte teljesen feloldódott, s az ember úgy látott, mint negyven évvel azelőtt!

Természetesen a tenyerezés nem az egyetlen látásunk erősítése, helyreállítása érdekében végzett tevékenységem. Nagyon fontos a szem helyes használatának megértése. Amint a szemüvegről kiderült, az csak elmerevíti a szem izmait. Tudható, hogy sok szemüvegesnek tovább romlik a látása, ennek a túlerőltetés, a nagyfokú szemizommerevség lehet egy következménye. Fontos a nagyon gyakori pislogás. Ez a természetes környezetben könnyen megtörténik, de a mi "mesterkélt" világunkban már "elfeledkezik" erről is az ember. A pislogás által "könnyes" tisztogatást kap szemünk, és ez csak a hasznára válik. A mozgás az élet, így a szemünknek is mozognia kell, közelre, s távolra, jobbra, s balra, fel, s le. Mindenfele, körbe, összevissza, tudatosan és tudattalanul. Koncentráltan és szemlélődve, átfogóan is kell néznünk. Ez a szemtorna. Létezik nyaktorna is, ennek szerepe a fejbe - így a szembe is - tartó vér és más "drótok" megfelelő karbantartása, a nyak merevségének elkerülése, amely természetesen a szemre is nagy hatással van.

Rövidlátásomra nagyon jó a távoli dolgok figyelése (ugye ezeket látom homályosabban). A Természetszeretet sokat segít az embernek. Az apró madarak, vagy a nagyobb varjúfelhők szemmel hosszasan való követése (persze gyakori, természetes pislogással) remek hatással van látásomra. Olyankor könnyezni kezd a szemem, mivel a pupillám próbál ráfókuszálni az apróságokra a nagy világos égbolton. Azután élmény közelre, s távolba is nézni. Másik jó hatást a csillagoktól kaptam. A látóhatár mögött lebukó nap általi fokozatosan halványodó világosságban, az egyre nagyobb sötétségben az eget kémlelve megláthatom az egyre jobban feltűnő csillagokat. Ezek olyan élmények, amelyek önmagukban gyógyítói az egész szervezetnek, és mivel a hatások a szemünkön érnek, reá is nagy mértékbemn hatnak.

Alkalmazanó a "beteg" szemre is - ugyanúgy, mint ahogyan a testre is - a masszázs. Ez esetben is "kezünkben a megoldás", pontosabban az ujjainkban. Ezekkel enyhe nyomásokat mérünk a szem környéki területekre, óvatosan masszírozzuk, úgy, hogy az csak jó legyen, ne ártson (bővebben az ajánlott olvasmányokban). Nyakra, és az egész testre, vagy a különböző reflexzónákra is érdemes masszázst folytatni, mivel eredményt remélhetünk tőle.

Nem utolsó dolog a természetes (nagyrészt élő, nyers vegetáriánus ) táplálkozás- és életmód. A tiszta, színes ételek mind vizuális, mind pedig táplálkozási élvezetet nyújtanak fogyasztójának. Ezeket a leírt dolgokat életemben alakalmazni törekszem, mivel sajnos szemem nem a legjobb, "köszönhetően" gyermekkorom tudatlan időszakának. Remélhetőleg aki olvassa, talál benne hasznos értéket, és akkor megérte ezeket leírnom.

Végezetül az Esszénus Béke Evangélium Második könyvének (Az esszénusok ismeretlen könyvei) néhány idevágó sorát idézem:

"Szemed ragyogása,
Füled hallása,
Mind Föld Anyád
Színeiből és hangjaiból született,
Amik körülölelnek téged,
Mint ahogy a tenger hullámai
körbefogják a halat,
És az örvénylő levegő a madarat.
Bizony mondom néked,
Az ember a Föld Anya
Gyermeke,
És Őtőle kapta az Ember Fia
Egész testét,
Még akkor is, ha az újszülött teste
Anyjának méhéből születik.
Bizony mondom néked
Te egy vagy a Föld Anyával,
Ő van tebenned, és te vagy Őbenne.
Tőle születtél,
Benne élsz,
És hozzá fogsz újra visszatérni.
Tartsd meg ezért az Ő törvényeit,
Mert senki nem élhet soká,
Se nem lehet boldog,
Csak aki tiszteli Föld Anyját,
És megtartja az Ő törvényeit."

Források, ajánlott olvasmányok:

William Bates: Tökéletes látás szemüveg nélkül

Wolfgang HÄtscher-Rosenbauer: A szem iskolája - A gyenge látás megelőzésének és kezelésének gyakorló kézikönyve

Esszénus Béke Evangélium (http://esszenus.uw.hu)

Készítette: Parsifal (arpa.uw.hu)

Dátum: 2005. április 13. szerda, 11:40 Küldte: Parsifal
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Vissza: Egészség

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron