Betegségek - okok és megoldások

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

HozzászólásSzerző: ferencokolonia » 2006. máj. 19., pén. 20:26

KépKép
ferencokolonia
Néha írogat

Hsz: 22

HozzászólásSzerző: Adi » 2006. máj. 28., vas. 10:16

Kedves Mindenki!

Nagyon szépen köszönöm az irasaitokat, nagyon jol esett a biztatas és a kedves szavak.

Mandula: köszönöm szépen a biztatast. Igazad van, eddig is sokat segitett a szervezetm, hogy mire van szükségem. Te miota vagy vegan és milyen okbol kifolyolag? :)

Megali: köszönöm a valaszod. A hajam hullik bizony, méghozza jo évek ota, és sajnos nem sikerült rajönnöm az okra. Neked van tipped?
Rendszeresen és sok magvat és dioféléket fogyasztok, ebben talan nem lehet a hiany. :?
Te is vegan vagy?

Parsifal: köszönöm a biztatast és a valaszod, és a jo könyvtippeket, hol lehet beszerezni a könyveket? Barmilyen könyvesboltban?
A tojassal mindig is hadilabon alltam, nem szerettem a szagat sosem és azt olvastam, hogy ugyanolyan mérgezö anyagok vannak benne, mint a husban. A tejtermékektöl kicsit nehezebb volt a megvalas, de mar nem hianyzik. Elöször egy nagyon jo könyvben olvastam az allati fehérjékröl (Galina Shatalova: Wir fressen uns zum Tode - sajnos magyar nyelven még nem jelent meg,de aki tud németül - vagy esetleg oroszul, ajanlom figyelmébe a 90 év feletti vegan orvosnö könyvét), illetve egy cikkben olvastam, hogy a tejben vér is van (ami logikus) és ez lassan el is vette a kedvemet. Illetve olvastam a tej elöallitasarol, és a tehenek szenvedéséröl, és valahogy elment a kedvem az egésztöl. Nem éri meg a sajt élvezete, hogy mas szenvedjen emiatt. :)
Te milyen okbol kifolyag lettél vegan?

Giyandeva: köszönöm a soraid és az ötletet. Egy idö ota én is szemezgetek a viragpollennel, és most a biztatasodra neki fogok allni, és a reggeli müzlimhez hozzakeverem. :)
Te miért lettél vegan?

Mégegyszer köszönöm irasaitokat!
Adél
Adi
Írogat

Hsz: 55

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. máj. 28., vas. 18:14

Szia Adi!

Azért lettem vegán, ill. hogvy pontosan fogfalmazzak ezért igyekszem ilyen irányba terelni az étrendem, mert megtapasztaltam a tejtermékek hatását: ld.

http://www.tenyek-tevhitek.hu/tej.htm http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/tej.htm http://www.vegetarianus.hu/irasok/tej/tej1.html

Természetesen vegánnak lenni nem csak eü.i kérdés hanem annak a felismerése is, hogy a tejipar szoros kapcsolaban van, mit több a húsipar kiszolgálója.
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: Adi » 2006. máj. 28., vas. 19:45

Kedves Gabor,

köszönöm a linkeket, mindegyiket elolvastam és nagyon hasznosak.
Kellemes Hetet kivanok. :)
Adél
Adi
Írogat

Hsz: 55

HozzászólásSzerző: litta » 2006. jún. 14., szer. 19:43

Helló!

A segítségéteket szeretném kérni. Kb egy hónapja éjszakánként elzsibbad a bal lábam és csak a járkálás segít rajta valamit. A combom külső oldala zsibbad, és valahogy gyorsabban is hámlik azon a részen a bőröm.
Dokihoz mindíg csak végső esetben megyek, úgyhogy először megvárom hátha elmúlik magától. Próbáltam maszírozni kenni ...
A lelki okra nem jövök rá. Szerintetek mi lehet?
litta
Írogat

Hsz: 141

Govind

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2006. jún. 14., szer. 20:23

Megy egy magán levél!
Boldogsag
Grafomán

Hsz: 1064

HozzászólásSzerző: katibar » 2006. júl. 23., vas. 22:51

Sziasztok!
Mit javasoltok fogyasztani vérszegénységre, vashiányra? Mindkettő elég erős nálam. Nem szívesen ennék vastablettát meg egyéb más gyógyszert.
katibar
Inkább olvas

Hsz: 15

HozzászólásSzerző: flower » 2006. júl. 24., hétf. 9:34

Thorwald Dethlefsen, Rüdiger Dahlke: Út a teljességhez - a betegség jelentése és jelentősége.
Ebben a könyvben benne vannak a lelki okok.
flower
Grafomán

Hsz: 786

HozzászólásSzerző: mintaka » 2006. júl. 24., hétf. 10:23

Szia Katibar!

Sok vasat tartalmaznak: sörélesztő, búzacsíra, hüvelyesek, barnarizs, zab, szárított kajszi, mandula, szárított alma, tésztaélesztő, mazsola, spenót, teljeskiörlésű lisztek, kukoricapehely, dió, földimogyoró...

B12: pirított kukoricapehely, sörélesztő, szójatej, erjesztett italok/ételek (pl.: savanyú káposzta)

A növényekből a vas csak C-vitamin jelenlétében tud felszabadulni.
mintaka
Írogat

Hsz: 78

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. júl. 24., hétf. 10:26

Szia Katibar!

A sörélesztő por szerintem is a legjobb megoldás, különösen az "inaktív sörélesztő por"
Valamint javaslom a mákot, dióféléket, és a spenót is. Ha csalán teát iszol az is jó szolgálatot tesz.

Jó egészséget kívánok!
giyandeva
Grafomán

HozzászólásSzerző: pitypang » 2006. júl. 24., hétf. 10:39

Kedves Katibar!

Lehet, hogy megfognak "kövezni" egypáran azért amit írok, de az a véleményem, hogy neked most tablettákra van szükséged. Most nagy hiányt kell pótolnod és ez táplálék útján nem biztos, hogy menni fog. Pótold a hiányt és ezzel párhuzamosan tájékozódj, táplálkozz úgy, hogy legközelebb ne ürüljenek ki a vasraktáraid! :)

Minden jót! Javulást kívánok!
pitypang
Írogat

Hsz: 179

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. júl. 24., hétf. 10:53

Bocs majd kifelejtettem!

Kevesen tudják de a vas feszívódása szoros kapcsolatban áll a C vitaminnal! Tehát amikor "vas" tartalmú ételeket eszünk érdemes kombinálni olyanokkal amiben "C vitamin" is van.

A vasól és forrásairól:

http://shop.builder.hu/enciklopedia_res ... htm4?id=39
giyandeva
Grafomán

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. júl. 24., hétf. 12:29

http://www.napfenyes.hu/content/view/52/57/

Vas (Fe) Nagycsalán, kamillagyökér, ánizs, gyümölcsök, erdei szamóca,
mák, csalán, őszibarack, dió, bab, spárga, zabpehely
Gega23
Grafomán

Hsz: 706

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. júl. 24., hétf. 16:12

Úgy tudom, a görögdinnyében is van vas, az pedig most aktuális
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

Im

HozzászólásSzerző: ata » 2006. okt. 14., szomb. 6:04

Nem nagyon találtam megfelelő helyet kérdésem feltételére, hátha ebbe a "skatulyába" belefér.

Nagyon szeretem a babot, lencsét, brokkolit, de már "félek" enni, mert minden esetben 1-2 napig tartó illatosnak nem nevezhető széllökéseket produkál alsó fertályam körül, ami igen kellemetlenül érinti nem csak szerény önmagamat.

Ismer vki vmilyen megoldást????
ata
Írogat

Hsz: 170

ElőzőKövetkező

Vissza: Egészség