Elektromosság és egészség - I. rész

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

Elektromosság és egészség - I. rész

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. aug. 25., csüt. 9:48

Dátum: 2005. október 02. vasárnap, 01:00 Küldte: Parsifal

I. rész: Az áram által megzavart környezet "Szemelvények" Georg Ottó azonos című könyvéből.

A könyv végén található Tomcsányi Csabának, a könyv szakmai lektorának ajánló sorai, kezdjük ezzel:

"1786-ban Galvani mester, a kor nagy tudósa, felfedezte az elektromos áramot, amelyet további felfedezések - 1866-ban Jedlik és Siemens - eredményeként hihetetlen fejlődésen ment keresztül. A gondolkodó ember megszelídítette az elektromosságot, vezetékekbe terelte és mindenhová magával vitte, mert kényelmet, biztonságot és melegséget árasztott.
A villamosság segítségével a technika csodáit hozta létre, de kimagasló a szerepe a kultúrában, a művészetekben és az élet minden területén. A jelentős fejlődésnek azonban nem csak építő, de romboló hatása is van. Az utóbbi 30 évben a technikai sugárzások mennyisége egyre nőtt, létrejöttek az elektromos és elektromágneses mezők, amelyek az ember, állat, növény biológiai rendszerében jelentős károsodásokat okoztak. Új fogalommal gazdagodik szókincsünk az ELEKTROSZMOG-gal, amely a káros elektromos sugárzásokat jelenti.
A leggyakoribb sugárforrások - amelyek közelében gyanútlanul tartózkodunk - az elektromos vezetékek, a távközlési berendezések, a telefon, a rádió, a televízió, a radar, a mikrohullámú sütők, a gyógyító berendezések.
E könyvben olyan eseteket, példákat és magyarázatokat sorolt fel a szerző, amellyel maga találkozott mérései, vizsgálatai során. Olvassák figyelemmel, tanulságos írás."
Kerssék könyvárusító helyeken, könyvtárakban, és hétről hétre itt, a veg.hu oldalain.

Pár sor a könyv előszavából

"Újra és újra talkálkoztam olyan esetekkel... , Mindig annak igazolásával találkoztam, hogy az elektromos és mágneses mezők az embereket megbetegítik. Számomra ijesztő volt, hogy a legtöbb embernek erről fogalma sincs...
Ha csak néhány száz olvasóm vonja le a megfelelő következtetéseket és kerüli a veszélyeket, akkor már sokat tettem az Önök egészségesebb életéért. - A szerző" (Georg Ottó)

Az áram által megzavart környezet

"Az áram hasznos, de veszélyes", mert "olyan elektromos és mágneses mezőket épít fel, amelyek az egészségre károsan hatnak" - írta a szerző egy néhány évvel ezelőtt megjelent folyóirat egyik cikkében.
"Cikkeimre az elektromosipar azonnal reagált", amelynek "célja és értelme kézzelfogható volt. Bevételcsökkenéstől féltek... Sokak számára a bevétel jelent mindent, a pénz irányítja a világot, az ember, Isten teremtménye nem számít, csak a vagyonunk gyarapodjon bármi áron is."

Az "elektromos és mágneses mezők... állandó hatása az embereket megbetegítheti. A zavaroknak ezen fajtáját ugyanolyan komolyan kell venni mint a vírusokat, baktériumokat, mérgeket, vagy a földsugárzást.
Az áram, a vezetékek milyenségétől függően kétfajta zavart okozhat. Az egyik az úgynevezett elektromos mező, amelyet a feszültség épít fel,. Ez minden árammal ellátott vezetékben megvan. Különösen rosszak az úgynevezett gerincvezetékek ("szalagkábeleket"), amelyeket az ötvenes és hatvanas években alkalmaztak az építkezéseknél. ... Az egymás mellett futó szálakból álló vezetékeknél mindig van elektromos mező. Ez a faltól minimum 60 cm-es távolságban mérhető. A feszültségektől és a fázisok szigetelésétől függően ez a zavaró mező kiterjedhet a faltól 2 m-re is.
Képzeljék el, hogy van egy kis szobájuk, ez a gyermekszoba, ahol minden egyes falban ilyen vezetéket helyeztek el. Nem marad egy tenyérnyi hely sem, amit az elektromos mező ne befolyásolna. Így az egész helyiség kóborló energiával szennyezett. Egészséges alvás és tartózkodás ilyen szobában teljesen lehetetlen."

"...az összes áram által átjárt kábel, még a lazán földön heverő hosszabbító kábelek is, különösen a többszörös elosztók, felépítenek egy megbetegítő hatású elektromos mezőt. Sajnos nagyon gyakran találtam... a háló - és gyermekszobákban ilyen "kábelsalátákat". Ne csodálkozzunk, ha a felnőttek álmatlanságról, a gyerekek figyelemzavarról panaszkodnak. Ezek csak első jelei komoly, készülő betegségeknek."

"Míg az elektromos mezőt a feszültség építi fel, addig a mágneses mezőt az áram folyása. Minél több elektromos áramot használunk fel, annál erősebb a mágneses mező. Áram akkor folyik, ha üzemeltetünk egy elektromos készüléket: pl. egy lámpát. Ez a hatás éjjel nappal fennáll, ha rákapcsolunk egy ébresztőrádiót, vagy elektromos órát a hálózatra. Ilyen esetekben mindkét zavaró tényező, vagyis az elektromos mező és mágneses mező is jelen van. A kisugárzó mező minimum 60-cm-re is kihat, de gyakran 1 m-re vagy még messzebre is..."

"...Amint a földsugárzás, úgy a mágneses mezők is áthatolnak minden anyagon. Az elektromos légvezetékek is zavaró mezők szállítói... A lakásunk közelében 50-60 méteres körzetben lévő transzformátorok, területi elosztóállomások elronthatják környezetünket, hatásukkal szemben legyenek gyanakvóak. Határozottan tiltakozzanak, ha a település elektromos hálózatának korszerűsítése, vagy ipari hálózat bővítése miatt telkükre, lakóhelyük közelébe transzformátort akarnak telepíteni. Senki sem kényszerítheti Önöket arra, hogy ezt megengedjék.
Ma már az elektromosság okozta egészségkárosító hatásokat bizonyítani lehet."

A szerző ezután egy esetet mutat be, ahol egy család új házat vásárolt. Röviddel a beköltözés után sorra megbetegedtek a családtagok. Orvosról orvosra jártak, sikertelenül. Néhány év múlva egy természetgyógyászhoz jutottak, aki megállapította, hogy "elektromos vérük van".
-"Bizonyára mindannyian jelentős zavarzónában élnek, meg kellene vizsgáltatniuk a házukat!"
Évekkel ezelőtt már megtették, de akkor csak a földsugárzásokat ellenőrizték.
-"Akkor hívjanak szakembert, az áram is ugyanolyan veszélyes lehet, mint a földsugárzás!"
Ezután a radiesztéza szerzőhöz fordultak, aki "erős elektromos mezőt állapított meg", amelyet nagyrészt a közeli transzformátorház okozott. "Innen erős mágneses mező indult ki, amelyet az egész házban mérni lehetett."
Ezután a család az elektromosműtől kérte a zavarforrás eltávolítását, amit azok megtagadtak. A bírósági perben végül a szakértői vélemények után a következő ítélet született: "az alperes köteles a transzformátorházat három hónapon belül a felperes telkéről eltávolítani!

Úgy gondolom, hogy az ilyen és ehhez hasonló eseteket gondatlan testi sértésnek kellene tekinteni és hivatalból büntetni. Nem szabadna megengedni, hogy erősáramú vezetékeket lakott területek felett vezessék, vagy az alattuk lévő területekre építési engedélyt adjanak ki."

"Kétségtelen, hogy az elektromossághoz kapcsolódó zseniális felfedezések új korszakot jelentettek az emberiség számára. Előnyei, hasznossága mellett azonban nem feledkezhetünk meg a hátrányairól sem. Az éremnek két oldala van. Az elektromosság által okozott károkat is fel kell tárni és ismertetni, hiszen mindannyiunkat veszélyeztet."
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Re: Elektromosság és egészség - II. rész

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. aug. 30., kedd 14:50

Dátum: 2005. október 10. hétfo, 01:05 Küldte: ParsifalA sugárzás hatása az élő szervezetre
"Szemelvények" Georg Ottó azonos című könyvéből.
II. rész - Az áram által megzavart környezet II.

"A legújabb idők tudományos értekezései igazolni látszanak azt, amitől a természetgyógyászok féltek: az áram elektromos és mágneses mezője betegségeket okozhat! Jelenleg csak gyanú, és nem bizonyított az a feltételezés, hogy a növekvő áramfogyasztás és a civilizációs betegségek számának szaporodása között összefüggés van." Egy amerikai kutatás arról számolt be, hogy egy teszt során 2000 leukémiás betegből a 91%-uk elektromos és mágneses mezőben dolgozott... Megtaláltuk volna az egyik, a leukémia kialakulását okozó tényezőt, amely - ki gondolta volna -, természetellenes?

Mindenesetre "fontos, hogy a szülők ügyeljenek arra, hogy gyermekeik alvóhelye mentes legyen az elektromos és mágneses mezőktől."

Elektrostresszre utaló jelek: koncentrációs zavarok, aresszivitás, alvászavarok. A zavaró mezőket "a falban lévő rossz vezetékek, az ágy közelében lévő elektromos készülékek idézhetik elő. Sok gyermek elmászik a helyéről alvás közben, így akar kikerülni ösztönösen a zavarzónából."
"Azokat a zavaró mezőket, amelyeket a falban lévő rossz vezetékek idéznek elő, általában nagyobb ráfordítás nélkül meg lehet szüntetni. Erre még később visszatérünk."

Azok a vezetékek, kábelek, amelyekben "az egyes fázisok a köpenyen belül egymás mellett futnak és nem összesodrottak", elektromos teret építenek fel. "A kétfázisú lapos vezetékek mindegyike váltakozó mezőket épít fel, így az egészségre ártalma! Legalább 1 méter távolságra kellene tartózkodnunk az elektromos készülékektől, mégis gyakran ülünk közvetlenül" mellettük. "A zavarforrások összegződnek, egészséges környezetről nem beszélhetünk." "Fordítsunk figyelmet erre a vásárlásnál!"

"A szervezetnek körülbelül a terhelési idő felére van szüksége ahhoz, hogy regenerálódjon. Ennek a folyamatnak munka után, alvás és pihenés közben kell megtörténnie. De ha a munkában terhelésnek vagyunk kitéve, ráadásul tevékenységünket egészségkárosító környezetben fejtjük ki, azt követően olyan házban élünk, amely a terheléseket tovább fokozza, hogyan maradhatunk egészségesek?"

"Normál körülmények között a vérünk mágneses. Ha valaki sokat tartózkodik zavaró mezőkben, akkor a vér átvált mágnesesből elektromossá. ...Kutatásaim során azt tapasztaltam, hogy még a közepes erősségű zavarzónában sem szabad napi 3 óránál többet eltölteni, mert fennáll a megbetegedés lehetősége. Természetesen figyelembe kell venni néhány tényezőt, mint például az egyes ember immunitása, örökletes tulajdonságai stb."

" /Megjegyzés: Erős immunrendszer a teljesértékű, természetes vegetáriánus táplálkozás és életmód által megszerezhető. Ezzel szemben maga a húsevés is gyengíti az immunrendszer, így a húsevő emberre fokozottabban hatnak a zavaró mezők./

Az egészségünk érdekében fontos a zavaró mezők felszámolása, amely lehetőség szerint a munkahelyi és az otthoni körülmények megváltoztatását jelenti. Erről később bővebben beszélünk.

"Szociális terhek milliárdjait takaríthatnák meg, ha munkahelyek létesítésekor, vagy a már meglévőkben megfelelő vizsgálatokat elvégeznének." ...manapság "csak a jelentkező betegség diagnosztizálása történik. Ez különösen a rákmegelőzésre érvényes. Ahhoz, hogy az orvos egy csomót pl. a mellben ki tudjon tapintani, annak már több milliméteresnek kell lennie. A páciens testében ekkor már milliárdnyi ráksejt van. Korai felismerésről tehát nem beszélhetünk! Megelőzni sem lehet már ilyen esetben. Csak kezelni lehet, az orvosi gyakorlat módszereivel: műtét, sugár, kemoterápiás kezelés."

A könyvben számos példaeset olvasható. Egyébként viszonylag jó egészségi állapotban lévő családok új házakba költöznek, új munkahelyekre kerülnek, ahol erős földsugárzás, vízerek, és elektromos zavaró mezők hatásai összegződtek (közeli transzformátorház, nagyfeszültségű vezeték, "elektromos eszközökel körbevett" ember), és "váratlanul" megbetegednek. Miután természetgyógyászhoz mennek, aki megvizsgáltatja környezetüket, kiderül, hogy a család panaszait a túl sok elektromos és mágneses zavarzóna okozza, amelyek kivédése után helyreáll az egészségük.

Amerikai, svéd és más kutatók is feltételezik, hogy "a váltakozó mezők hatására, amelyek átjárják a testet és sugárzásként hatnak, a sejtképződés rendje felborul, ... így daganatok, sejtburjánzások, áttétek keletkeznek."

Gondoltuk volna, hogy az áram nemcsak kényelmet hoz lakásunkba, munkahelyünkre, életünkbe?
A következő, III. részben:
-Állatok a váltóáram terében
-Rádiós ébresztőóra

A továbbiakban: -Mikrohullámú sütő - igen vagy nem?
-Elektromos vezetékek a házak felett
-Hullámsalát: radar, rádió, tv
-Computer
-A föld mágnesessége - földsugárzás?
-Hirtelen csecsemőhalál
-Hogyan óvjam magam az elektroszmogtól?
-Lehet javítani környezetünkön?
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

Re: Elektromosság és egészség - III. rész

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. aug. 31., szer. 13:50

Dátum: 2005. október 21. péntek, 01:05 Küldte: Parsifal

A sugárzás hatása az élő szervezetre
"Szemelvények" Georg Ottó azonos című könyvéből.
III. rész - Ember és állat a váltóáram terében
-Rádiós ébresztőóra

- Ember és állat a váltóáram terében

"Az orvostudomány már megállapította, hogy az emberi szervezetben biológiai változások lépnek fel alacsonyabb frekvenciatartományba tartozó sugárzás hatására, a gyógyításban fel is használja bizonyos panaszok csökkentésére, fájdalomcsillapításra stb. Ha a tapasztalati értékek szerinti adagolást túllépnék, gyógyítás helyett komoly károsodást okoznának. Ugyanez érvényes az egészségkárosító zavarzónákban élők szervezetére is. Ha a károsító tényezők éveken keresztül hatnak, funkciózavarok keletkezhetnek. Ezen kívül még hány és hány egészségromboló hatásnak vagyunk kitéve! Néhányat említek csak azok közül, amelyek az emberi kapcsolatokban gyakran előfordulnak: viszálykodás, vitatkozás, pszichés túlterhelés, stresszhelyzetek munkahelyen és családban. (Egyéb környezetszennyezés gondokról már ne is beszéljünk!)" Fontosnak tartom itt megemlíteni a szélsőséges vegyes (mindenevő) étkezésmódot, annak megszámlálhatatlan egészségromboló hatása miatt. - A szerkesztő "A károsító tényezők hatására sejtképzési zavarok lépnek fel, az immunrendszer legyengül, így az 50 Hz-es mező hatására már gyenge térerősség esetén is elegendő a szervek ... sérüléseinek kialakulásához és ezzel összefüggő betegségekhez." "Nemcsak az emberi szervezetet károsítják az elektromos és mágneses mezők." ... A háziállatok "is nagyfokú érzékenységet mutatnak és megpróbálják kerülni a zavarmezőket." A forrásként használt könyvben található esetleírások bemutatják, hogy azok az állatok (lovak, kutyák), amelyek "kénytelenek voltak" zavarmezőkben hosszasan tartózkodni, azoknak leromlott az egészségi állapotuk, ingerlékennyé váltak. Miután felismerték a kiváltó okokat, és a zavaró mezőket megszüntették, vagy "tisztább" helyre költöztették az állatokat, azok rövid időn belül kipihenték magukat, megnyugodtak, kiegyensúlyozottabbak lettek, felerősödtek.

Egy müncheni család "kutyája kölyök korában kiválasztotta kedvenc tartózkodási helyét a fotel mellett." A férj "az állólámpát nemrég kapta a feleségétől ajándékként. Miután felállították a lámpát, a kutya nem volt hajlandó a fotel mellett aludni, elköltözött az ajtó mellé." (Ekkor már 8 éves volt az eb.) "Ha megparancsolták neki, hogy foglalja el a régi helyét, engedelmeskedett, de rövid idő múlva elosont. Először arra gondoltak, hogy a fény zavarja és nem világítottak. A kutya továbbra sem aludt itt." A kutya egy alkalommal újra elfoglalta kedvenc helyét. Ekkor a lámpa vezetéke a falból ki volt húzva. Amikor újra a konekktorba dugták, a kutya "elhagyta törzshelyét". "Akkor támadt a gyanújuk, hogy a kutya viselkedése a lámpával lehet összefüggésben.
Ha a lámpa feszültség alatt van, felépül egy elektromos mező, ráadásul a lámpához lapos, kéteres vezeték van. Javasoltam, hogy szerelje át a lámpát, használjon koaxiális vezetéket, ami ugyan lényegesen vastagabb, de a lámpa fából van, talán s.k. megoldható..."

Korobkova orosz tudós megállapította, hogy az elektromos és mágneses mezők az idegrendszert, a vérkeringést negatívan befolyásolják, a zavaró mezők erősségétől és a tartózkodás idejétől függően. Az ilyen jellegű károsító mezők lényegesen befolyásolhatják az agy működését, a légzést, a szívritmust.
Én ezt a megállítást saját tapasztalataim alapján teljes egészében igazolni tudom" - mondja a szerző. Anélkül, hogy tudott volna az orosz kutató eredményeiről, maga is ilyeneket tapasztalt "pácienseinél". "Főleg az elekrotechnikusok, a rádió- és tv-szerelők, az alumínium-megmunkálók, a hegesztők, a lángvágók, a filmvetítők, villamos- és metróvezetők, de a villanyírógéppel, számítógéppel vagy képernyővel dolgozó" alkalmazottak "veszélyeztettek az amerikai kutatások szerint is."

-Rádiós ébresztőóra

"A rádiós ébresztőóra olyan találmány, ami nem is olyan régóta teszi "kellemesebbé" az életet. Hogy egészségügyi szempontból gondot jelent, azt kétségtelennek tartom. Bebizonyosodott, hogy betegséget okozhat. Ehhez a következő élmény a 80-as évekből.
Akkoriban még kinevettek, ha az áram negatív hatásairól beszéltem." Egy olyan lakást kellett megvizsgálnia, amelyben a család már 20 éve lakott. "A feleség január közepén alvászavarokról kezdett panaszkodni. Keservei erősödtek, ezért orvoshoz fordult. Szervi megbetegedést nem találtak nála. Az orvos az okot inkább a kezdődő változó korban látta. Altatót írt fel, ami nem segített." M. asszony egyre erősebb "ágyúkat" kapott, de alvászavarai nem múltak el, és ráadásul depressziós is lett. "Ez mindenkinek, aki M. asszonyt ismerte, hihetetlen volt. Hiszen addig élénk, nyitott típus volt, optimista életfelfogással. A családi tanács úgy döntött, hogy orvost cserélnek. Új gyógyszereket "vezettek be", eredmény nélkül. Illetve a depresszióhoz és a kialvatlansághoz még migrénes rohamok is társultak.
M. asszony kétségbeesve kereste a gyógyulás egyéb lehetőségeit. Egyik ismerőse természetgyógyászt ajánlott.
A természetgyógyász már az első konzultációnál elmondta feltevését, hogy M. asszony esetleg zavarzónában alszik, ezért vannak panaszai. M. asszony ellenkezett, hiszen több, mint húsz éve aludt azon a helyen. A természetgyógyász ragaszkodott saját gyanújához, azt tanácsolta, hogy vizsgáltassák meg a lakást. Az asszony szkeptikus volt, de követte a tanácsot és hívott engem. Fekvőhelyén geopatikus sugárzást nem találtam. Éjjeli asztalán ellenben volt egy rádiós ébresztőóra, mely jelentős elektromos és mágneses mezőt épített fel."
"-Ez lehet panaszainak oka."
"M. asszony először meglepődött, majd elgondolkodott." A lányától kapta ajándékba, és nem sokkal használatba vétel után jelentkeztek a panaszok. "Önnek lehet igaza... Nagyszerű lenne, ha csak ez volna a bajok okozója. El sem tudja képzelni, mennyire szeretnék már átaludni egy éjszakát. Nemhiába reménykedett."
Vártam vagy hat hetet és felhívtam M. asszonyt. Már nem voltak panaszai.
Diagnózisom: rádiós ébresztőóra szindróma. Egy sor hasonló esetet is átélt a szerző, és egy idő után már előre elmondta, hogy mik az érintett panaszai, miután meglátta a rádió ébresztőórát. "Ön rosszul alszik, fáj a válla és a nyaka, ..., reggel gyakran fáradtabb, mint lefekvéskor."
"Higgyék el, hogy az ilyen panaszok komoly megbetegedésekhez vezethetnek, ha a szervezet regenerálódását nem biztosítják."

"Néhány jótanács: ha nem akarják száműzi a rádiós ébresztőórát, legalább 1 m-re, de inkább messzebbre tegyék fekhelyüktől. Sokszor a melegítő párnák és takarók ellenére sem múlnak el a velük kezelt panaszok, a zavaró mezők miatt. Ha mégis használják, használat után feltétlenül húzzák ki a dugvillát a dugaljból. Vagy válasszák inkább a régi, jól bevált melegvizes tasakot."Rádiós ébresztőóra: Veszélyek pihenőidőben? ... Használj inkább felhízós órát!

A következő, IV. részben:
-Mikrohullámú sütő - igen vagy nem?

A továbbiakban: -Elektromos vezetékek a házak felett
-Hullámsalát: radar, rádió, tv
-Computer
-A föld mágnesessége - földsugárzás?
-Hirtelen csecsemőhalál
-Hogyan óvjam magam az elektroszmogtól?
-Lehet javítani környezetünkön?
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

Re: Elektromosság és egészség - IV. rész

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. szept. 1., csüt. 15:27

Dátum: 2005. november 07. hétfo, 00:05 Küldte: ParsifalA sugárzás hatása az élő szervezetre
"Szemelvények" Georg Ottó azonos című könyvéből.
IV. rész - Mikrohullámú sütő - Igen, vagy nem?

"Az olyan háztartásokban, ahol a partnerek dolgoznak, vagy iskolaköteles gyermekek vannak, akik különöző időpontokban érkeznek haza, a mikrohullámú sütő ideális megoldásnak látszik. Néhány perc, az ebéd máris az asztalon van.
Felvetődik azonban a kérdés, hogy ezek az előnyök a hátrányokat felülmúlják-e. Ma már tudjuk, hogy azoknak az ételeknek, melyeket mikrohullámú sütőben készítettek, vitamin- és enzimtartalmából csak 10% marad meg. Ha a gyümölcsöt nyersen fogyasztjuk 100%, kuktában elkészítve 60%. Lényeges különbség!
Ez még nem minden. Az emberi szervezetre gyakorolt hatásai sokkal komolyabbak."

Neves amerikai orvos, minden hétvégén vendéglőben ebédelt feleségével. Az asztalokon mikrohullámú sütők voltak, ahol a szakácsok a vendég kívánsága szerint és a szemük láttára készítették el az ételeket. Miután megbeszélték a menüt, a szakács mindent behelyezett a sütőbe, majd megnyomta a gombot, mire az orvos az asztalra roskadt. Szerencsére a közelben volt egy ismerős orvostársa, aki tudta, a betegnek pacemakere - "a szívritmus mesterséges fenntartására a szervezetbe helyezett elektromos ingerkeltő készülék"- van. Végül a szabadban sikerült újra talpra állítani a pészmékeres dokit. Ezután kísérletbe fogtak: bekapcsolták a mikrót, és a beteg orvos elindult felé. 4,5 m-re tudta csak megközelíteni, akkor újra rosszul lett. Visszafordult, ekkor javult az állapota. Megismételték mégegyszer, ugyanazt tapasztalták. Amikor kikapcsolták a mikrót, a doki meg tudta közelíteni a sütőt, mint a helyetfoglalásnál is.

"A mért távolság megegyezik tapasztalataimmal: 4,5 méter" - folytatja a szerző. "Minden mikrohullámú sütő erősen ingadozó mágneses mezőt épít fel bekapcsolt állapotban. Sok olyan háziasszonnyal találkoztam, akik elmondták, hogy idegenkednek a sütőtől, még mielőtt a negatív hatásokról beszéltünk volna."

A fenti orvosok a tapasztaltakat jelentették az egyetemen, ahol kísérletekbe fogtak, naná, hogy állatokon! "Felállítottak egy mikrohullámú sütőt, közvetlen közelében patkányokat telepítettek és rendszeresen táplálták őket. Néhány hónap múlva az állatok 60%-a beteg volt. Sejtképződési rendellenességek, RÁK!"

A kísérlet eredményeiről a kiadott körlevélben ez olvasható:
"1. A bekapcsolt mikrohullámú sütő 4,5 méteres körzetben üzemen kívül helyezi a pacemakert. A betegeknek a legnagyobb óvatosságot ajánlják. Életveszély!
2. A sütő mikrohullámú frekvenciái szétroncsolják az élő sejteket az emberi és az állati szervezetben. Lényegesen befolyásolják az új sejtek képződését."

A tapasztaltak nyilvánvaló lépésekre sürgetnek! Történt-e lényeges változtatás egészségünk érdekében? Tudtommal nem szűnt meg a mikrók eladása, a használat csökkentése, biztonsági előírások bevezetése is elmaradt, sőt, egyre csak szítják az eladást, a használatot. Pénzért "ölni"?

Mire figyeljenek?
"Mióta rendelkezem a jelentéssel," - folytatja a szerző -, "mindenkinek azt ajánlom, hogy bekapcsolás után hagyja el a helyiséget, hogy betarthassa a szükséges távolságot. Ehhez vegyük figyelembe, hogy a mikrohullámok a falakon is áthatolnak. A készülék kikapcsolt állapotban látszólag veszélytelen, hacsak nincs hosszú, szigeteletlen csatlakozó vezetéke", ez ugyanis váltakozó mezőt épít fel, amiről már tudjuk, hogy káros. Ilyen esetekben a szerző tanácsára húzzák ki a dugvillákat, vagy használjanak megszakító csatlakozót. Új házakba ilyen dugaljakat tervezzenek.

"A kérdésre: Mikrohullámú sütő - Igen, vagy nem? a dolgok mai állása szerint a következőképpen válaszolok: amíg a gyártó ipar nem képes arra, hogy a készüléket bekapcsolt állapotban megfelelően leárnyékolja, addig egyértelműen NEM!"

Azonban, látva a gyártók megelégedettségét és tétlenségét bármilyen javítást illetően (illetve csak pénzközpontú érvek miattit), elgondolkodhatunk, el- és befogadunk-e az életünkbe ilyen, napról napra megjelenő, ember által készített dolgokat. Vagy netán belátjuk a régi korok bölcseinek tanácsát?

"Az úgynevezett haladásnak minden vívmánya bizonyos veszteségekkel jár együtt: például a társadalom gazdagodik egy találmánnyal (mikró sütő), de ugyanakkor elvész (vagy sérül) egy olyan tulajdonság, mely mindannyiunkkal vele született (egészség)... Az értelmes ember minden henye dolgot elvet magától s mindig visszatér végül is ahhoz, ami neki a legszükségesebb." - Ralph Waldo Emerson, amerikai filozófus

Végezetül: Ne hagyjuk figyelmen kívül a mikrohullámok tápértéket pusztító hatását. Csak kb. 10% marad az ételben, ami semmire sem elég. Vagyis egyvalamire mégis! Segít kiszolgáltatott beteggé, vezetett pácienssé válni, és elkölti munkánk gyümölcsét...

Ha ingyen adnák, sem fogadnám el a mikrót. Ha lenne, "javíthatatlanul rossz" felirattal elektromos hulladéknak vetném ki, bevallva magamnak: megint átvertek a vásárláskor! Mikrohullámú sütőre nincs szükség, főképpen, ha gyermek is van!

Hamarosan folytatjuk...
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

Re: Elektromosság és egészség - V. rész

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. szept. 4., vas. 9:36

Dátum: 2005. november 26. szombat, 00:05 Küldte: ParsifalA sugárzás hatása az élő szervezetre
"Szemelvények" Georg Ottó azonos című könyvéből.
V. rész - Otthonunkat és a globális környezetet érő sugárhatások - "Hullámsaláta" - 1. rész

A cikksorozat, és az egész életmód-reform mottója:
"Beleszülettünk környezetünkbe, abban kell élnünk, asszimilálódnunk, de védekeznünk is kell az ellen, amit károsként ismerünk fel és meg kell változtatnunk."

"1992-ben találkoztam a következő svéd szakvéleményekkel - a svéd csoport elsőként fogalmazott ennyire egyértelműen: Az elektromos vezetékekből, az elektromos háztartási gépekből, rádiótelefonból, computerből stb. származó sugárzások veszélyesebbek, mint ahogy azt eddig hittük. A feltevés: Ez a rákos megbetegedések egyik lehetséges oka."

Jótanácsok!
-"A rádió, telefon, olvasólámpa ne legyen túl közel az ágyhoz, a tv-készüléket száműzzék a hálószobából!"
-"Az elektromos készülékek kikapcsolt állapotban is árammezőket termelnek, ezért húzzák ki a dugvillát, ha nem használják őket!" (ifj. Schirilla is ezt tanácsolja, ha a TV a hálószobában van... - Én már így teszek egy ideje/Parsifal)
-Alacsony sugárzású computert vásároljanak! A PC-k ugyanis feloldják a fogakban levő amalgámtöméseket (állandó számítógépes munka esetén ez valószínűleg így is bekövetkezhet...), így higanymérgezést és más kellemetlenséget okoznak.
-"Az elektromos melegítő párnákkal és takarókkal csak az ágyat melegítsék fel!"
"Az ilyen jellegű megelőző intézkedések csökkentik a hétköznapok láthatatlan veszélyeit anélkül, hogy különösebb megterhelést jelentenének."

Az egyes házak tetején megtalálható vezetéktartó csomópontok, és a házak fölött átívelő vezetékek egyaránt veszélyforrást jelentenek, és elektrostressznek teszik ki az alattuk élőket. A szerző által bemutatott példák szerint, ilyen esetekben a tető alatt lakók rosszul alszanak, rémálmaik vannak, reggel kerékbetörten ébrednek. Az elektrostressz első figyelmeztető jele az alvászavar! Célszerű ilyen esetekben méréseket végezni. Változtatási lehetőséget az érintett helyiségek kerülése (hálószobaként semmiképpen nem alkalmas), "vagy keresztülviszik azt, hogy eltávolítsák a vezetékeket a tetőről." Persze "a családnak, sőt a szomszédoknak is részt kellett vállalnia az átszerelés költségeiből, de ezt örömmel tették... (? :)"

Radar: mindanyiunkat érint, úgynevezett biztonsági okokból körülvesznek a radarállomások, radarantennák. Mivel a szomszédos országoknak is van ilyenjük, ezért nem csak "kifelé sugárzunk", hanem mindket is "sugároznak kívülről"! Ez ellen a sugárfertőzés ellen szinte nem is tudunk védekezni. Példaként említi a szerző a volt Szovjetunió északi határvidékén található gigantikus radarberendezést, a világ egyik legnagyobb teljesítményű berendezését. A radarbuzogány nagy területet fed le, a finn lakosság kárára. "Világossá vált, hogy ennél intenzívebb radarsugárzást már nem is kaphatnának."...

A moszkvai amerikai nagykövetségen a környező épületekből érkező sugárzások hatására - nagyteljesítményű lehallgatók miatt - "elszaporodtak a különleges megbetegedések" (1976). Miután kiderült az ügy, és tiltakozást váltott ki, megszűntették a hatást, az egészségi állapotok is normalizálódtak.

"Miután a két esemény a nyilvánosságra került, a tudósok világszete elkezdtek azzal a kérdéssel foglalkozni, hogy mit tud az ember elviselni a saját maga termelte "hullámsalátából". A második világháború előtti évekkel összehasonlítva, ma kb. százszoros "hullámszmogban" élünk. Teljesen kizárt, hogy finom idegrendszerünk ilyen rövid idő alatt alkalmazkodni tudott volna. Az élővilág komoly veszélyben van."

"Az erdőhalált sem csak a levegő károsító anyagai okozzák, hanem a hullámszmog, az elektromos és mágneses mezők hatásainak következménye is. Tönkretesszük környezetünket!"

"A háló egyre szorosabban fonódik körülöttünk. A háztartások mikrohullámű készülékei, a tv, a haderők, a légi közlekedés radarjai, a nagyfeszültségű vezetékek stb. keltette hullámok, sugárzások szörnyű burokként fedik be az országokat. Ebben kell élnünk? Szüleinket, nagyszüleinket még nem érték ilyen terhelések. Az egész problémakörben az a legalattomosabb, hogy ezeket a veszélyeket szemmel ugyanúgy nem látjuk, mint az atomsugárzással kapcsolatosakat. (Csernobil)""Az úgynevezett haladásnak minden vívmánya bizonyos veszteségekkel jár együtt: például a társadalom gazdagodik egy találmánnyal (elektromos eszközök), de ugyanakkor elvész (vagy sérül) egy olyan tulajdonság, mely mindannyiunkkal vele született (egészség)... Az értelmes ember minden henye dolgot elvet magától s mindig visszatér végül is ahhoz, ami neki a legszükségesebb." - Ralph Waldo Emerson, amerikai filozófus (vegetáriánus)

Hamarosan folytatjuk...
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

Re: Elektromosság és egészség - VI. rész

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. szept. 5., hétf. 16:44

Dátum: 2005. december 21. szerda, 00:10 Küldte: Parsifal

A sugárzás hatása az élő szervezetre
"Szemelvények" Georg Ottó azonos című könyvéből.
VI. rész - Otthonunkat és a globális környezetet érő sugárhatások - "Hullámsaláta" - 2. rész

"Az idő megérett arra, hogy a körülöttünk lévő elektromos környezetszennyezéssel foglalkozzunk."

"Bizonyított, hogy a vasúti és a gyorsvasúti felső vezetékek közvetlen közelében a legnagyobbak az öngyilkossági arányok, különösen nagyok a pályaudvarok közelében is, az elektromos meghajtókocsik indulási áramának hirtelen megnövekedés következtében. Mérőszondával meg lehet állapítani... Ahogy a készülék észleli ezeket az ingadozásokat, úgy érzékelik a mi idegeink is. Ezek a terhelések megbetegítenek! Ez csak idő és az adott ember teherbírásának kérdése."

Megjegyzés: Ellenállóerőnk megőrzését a természetes életmód és az annak részét képező vegetáriánus táplálkozás kielégítően biztosítja.
Olvashatunk egy példát, amely sok csecsemő érthetetlen haláleseteit tárgyalja. A közös mindegyikükben, hogy ágyacskájuknál nagyon magas mágnesesmező-értéket mértek. Mindannyian vasút csomópontok közelében laktak...

Megjegyzés: A közlekedési eszközök helyes választásakor sokszor ajánljuk a tömegközlekedést, mint kevésbbé pazarló, fenntarthatóbbnak tűnő rendszert. Azonban a tökéletesedés, a fejlődés elengedhetetlen feltétele a káros elektromos rendszerek károsító hullámainak és mezőinek kortában tartása, például szigeteléssel (ez néz ki a leghamarabb kivitelezhetőnek), vagy egy jobb rendszerre való lecseréléssel. Ilyen lehet a biodízel, méginkább a víz-motorral és napenergiával működő vasutak megjelenése.
***
"Andrew Marino biofizikus kijelentette, hogy soha nem szeretne egy magasfeszültségű vezeték közelében élni, hiszen a megbetegedés veszélye szinte elkerülhetetlen."

***

"C. E. Chulte-Uebbing kutató, erdész és geológus azt a véleményt képviseli, hogy az elektrotechnikai sugárszennyezés nemcsak emberi megbetegedésekért, hanem az ún. erdőhalálért is felelős. Megalkotta elméletét a fák antennahatásáról..." "A kihalástól legjobban veszélyeztetett jegenyefenyőknek lapos, a végükön általában rovátkolt tűlevele van"; a tűhosszúság megfelel a szatelitek hullámhosszának. "...a lucfenyők tűhossza is hasonló." "Az erdei fenyőt lényegesen hosszabb tűleveleivel csak egy része éri a rezonanciának..." "A vörösfenyő hosszú hajtásai is érzékenyek a tűlevelek antennahatásának szempontjából. A rövid ágak, a bokorszerű elrendezés gyengébb vételi tulajdonságokat mutat."

***

"Az autó- és rádiótelefon egyre jobban terjed, ha egy praktikus csoda kerül forgalomba, sokan hajlamosak a túlzásra és szervezetüknek mindezt el kell viselnie."
"A haladást nem lehet feltartóztatni, de az ember asszimilációs képessége nem képes arra, hogy ilyen ütemben alkalmazkodjon. Az ipar feladata az, hogy a kutatási eredményeket figyelembe véve olyan terméket fejlesszen ki, amelyek nem károsítanak."

Hamarosan folytatjuk...

"Az úgynevezett haladásnak minden vívmánya bizonyos veszteségekkel jár együtt: például a társadalom gazdagodik egy találmánnyal (elektromos eszközök), de ugyanakkor elvész (vagy sérül) egy olyan tulajdonság, mely mindannyiunkkal vele született (egészség)... Az értelmes ember minden henye dolgot elvet magától s mindig visszatér végül is ahhoz, ami neki a legszükségesebb." - Ralph Waldo Emerson, amerikai filozófus
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

Re: Elektromosság és egészség - VII. rész

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. szept. 8., csüt. 9:35

Dátum: 2006. január 04. szerda, 00:05 Küldte: Parsifal

A sugárzás hatása az élő szervezetre
"Szemelvények" Georg Ottó azonos című könyvéből.
VII. rész - Otthonunkat és a globális környezetet érő sugárhatások - "Hullámsaláta" - 3. rész

"Bizonyított, hogy minden elektromágneses impulzus biológiai hatásokat válthat ki, az is biztos, hogy a meghatározott irányadó értékek messze a természetes határértékek felett vannak."
"A hosszú ideig tartó káros hatás veszélyezteti azt, akinek az immunitása meggyengült, érzékenyebb az elektromos mezők hatásaira" (akinek az immunitása relatíve erős, azét pedig gyengíti)

"Ilyesztő a hír, ami katonai titkok kiszivárgásából származik. Az embereknél és az állatoknál elektromágneses frekvenciákkal céltudatosan befolyásolni lehet a szelemi állapotot és viselkedésmódot."
"A katonai kutatások mindig előbbre tartottak a polgári kutatásoknál. Ez igaz lehet az emberi agy vonatkozásában is. Nem kell bevetni tömegpusztító fegyvereket, agymanipulációval ugyanazt a hatást el lehet érni. Nincs megsemmisítés. Az ellenfél nem is veszi észre, hogy idegen akaratnak engedelmeskedik..."

"A valóságban még a határértékek megállapításának területén sem tudnak megegyezni, a vélemények itt is nagyon messze vannak egymástól."

Erről eszembe jut egy máshol olvasott mondat: "A megengedett értékeknek nem az a rendeltetésük, hogy a fogyaszót védjék, hanem, hogy megnyugtassák." Elgondolkodtató.

Dipl. Ing. Dr. Varga, a heidelbergi Hygiene Intézet tudományos vezetője a következőket mondta: "A német határértékek túl magasak. Mi tyúktojásokat sugároztunk be... és ezzel kivétel nélkül minden embriót megöltünk! Egy csibe sem bújt ki a tojásokból. ...amiket nem sugároztunk be, egészséges állatok keltek ki. Az eredmények azt jelentik, hogy a... mai határértékekkel a nagyfrekvenciás sugárzás az emberi magzatot is veszélyezteti."

Dr. Varga a nagyfrekvenciájú elektromágneses hullámú adótornyok (manapság úgy nőnek ki a földből, mint a gombák) biológiai hatásairól megjelent szakvéleményében azt írja: "Egy adótornyot a lakóházak közvetlen közelében építeni (3 km-ig) egészségügyi szempontból veszélyes... mert az érintetteknél az immunrendszer legyengülése, a szemlencsék elhomályosodása, a stresszhormonok megnövekedése, a vércukorszint emelkedése, az öröklési információk, a vizelet és vérképzési értékek megváltozása, stb. léphet fel. "

A lakóhelyem közelében egy lakóteleptől 1 km távolságban, valamint kertesházaktól csupán pár száz méterre adó-, és átjátszótorony van, de a mobiltelefonosok már egy tízemeletes tetején is megjelentek. Én nem laknék alatta. Vajon jó az egészsége az ottélőknek?

Hamarosan folytatjuk: A computer

"Az úgynevezett haladásnak minden vívmánya bizonyos veszteségekkel jár együtt: például a társadalom gazdagodik egy találmánnyal, de ugyanakkor elvész (vagy sérül) egy olyan tulajdonság, mely mindannyiunkkal vele született (erőszakmentesség)... Az értelmes ember minden henye (és erőszakos) dolgot elvet magától s mindig visszatér végül is ahhoz, ami neki a legszükségesebb (békésebb)." - Ralph Waldo Emerson, amerikai filozófus
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

Re: Elektromosság és egészség - VIII. rész

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. szept. 9., pén. 11:15

Dátum: 2006. január 15. vasárnap, 00:05 Küldte: ParsifalA sugárzás hatása az élő szervezetre
"Szemelvények" Georg Ottó azonos című könyvéből.
VIII. rész - A computer

A számítógépek nem csak áldással járnak (és itt még nem is a gyártás és működtetés hatalmas energiaigényére, a számos veszélyes hulladék kelezkezésére, az üzemeltetés során keletkező egészséget veszélyeztető kipárolgásról beszélünk). A kutatások, kísérletek és mérések tanulsága szerint - hasonlóan a többi elektromos berendezéshez - a számítógépek is kisebb nagyobb elektromágneses mezőt építenek fel használatuk során, és az ebben a mezőben hosszabb ideig tartózkodó emberek immunrendszerét gyengítik, egészségét csökkentik.

"Londonban egy nagy cégnél a nők 36%-a, akik videoképernyő előtt dolgoztak, károsodott gyermekeket hoztak a világra, vagy koraszülötteket." Az Egyesült Államokban és Kanadában, hasonló munkakörű cégek várandós nőinél hasonlót tapasztaltak.

Az erős áramforrások közelében már-már ilyesztő eredményeket tapasztaltak: a tumorsejtek sejtburjánzása akár meg is négyszereződhet.
A leukémiás megbetegedések gyakrabban fordulnak elő az intenzív elektromos mezőkben dolgozókkal, mint más foglalkozási csoportoknál.

"Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a computerterminálokon végzett munka nem veszélytelen, a fiatal nőknek azt ajánlom, hogy "áldott állapotuk" előtt és alatt kerüljék az ilyen munkahelyeket. A gyerekeknek azt ajánlom, hogy computerjátékaiknál ne tartózkodjanak túl sokat a képernyő előtt.
Bizonyára sok kérdés nyitott még, de az elővigyázatosság mindenképpen ajánlott.

"A képernyőtől 30 cm-es, a billentyűzettől pedig 15 cm-es távolságot bekapcsolt állapotban ajánlatos betartani."

Hamarosan folytatjuk: A Föld mágnesessége - Földsugárzás?

"Az úgynevezett haladásnak minden vívmánya bizonyos veszteségekkel jár együtt: például a társadalom gazdagodik egy találmánnyal (számítógép), de ugyanakkor elvész (vagy sérül) egy olyan tulajdonság, mely mindannyiunkkal vele született (egészség)... Az értelmes ember minden henye dolgot elvet magától s mindig visszatér végül is ahhoz, ami neki a legszükségesebb." - Ralph Waldo Emerson, amerikai filozófus
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Vissza: Egészség

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron