Betegségek - okok és megoldások

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. szept. 5., hétf. 22:52

Ja, nem tanulmányoztam még át a rendelési feltételeket. :oops:
Jablko
Törzsvendég

Hsz: 222

HozzászólásSzerző: Szilvi » 2005. szept. 6., kedd 7:51

Szia Flo!

Szerintem egyszerűbb, ha egyszer elmész Bp-re, és a honlapon lévő bioboltban néhány hónapra előre bevásárolsz a szükséges termékekből.

A pamut vattára rákérdezek, mert sebkötözésre nem hiszem, hogy bármit lehet használni.

szilvi
Szilvi
Törzsvendég

Hsz: 239

[b]V

HozzászólásSzerző: norbertop » 2005. szept. 19., hétf. 15:22

Sziasztok!

Gondolom ismeritek a Herba házat! Ott elég olcsón lehet amúgy is bio cuccokat kapni, de én a cégünk nevére kiváltottam a nagyker kártyát!
Tehát annyiért tudok ott vásárolni, amennyiért a bio boltok veszik a meg ott a termékeiket. Ráadásúl nagy előny, hogy akármit keresek, mindent megtalálok ott mert jó nagy.
1 probléma van. Az hogy havi 50ezer Ft-ért kell ott vásárolni, hogy a kártya életben maradjon. De barátnőm, a szülei, és én együttvéve sem költünk annyit. Viszont tudok még kérni 2-3 kártyát, ami feljogosít a nagyker ároni vásárlásra. És így már szerintem ha össze véve 6-7-en vásárolnák ott erre a kártyára, akkor össze jönne a havi minimális 50 ezer.
Tehát lenne 2-3 nagykerkártyám teljesen ingyen azok számára, akik redszeresen járnak bio boltba, és szeretnének olcsóbban vásárolni.
A Herba ház a Hungárián van a stadionoknál.
Akit érdekel, dobjon egy e-mailt.

norbertop@citromail.hu
norbertop
Néha írogat

Hsz: 26

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. szept. 20., kedd 12:21

köszönjük szépen a felajánlást! én ismerem a herbaházat, nagyon széles a választéka, és ha valaki rápillantott már a két ár (nagyker és kisker) közötti különbségre, élni fog ezzel a lehetőséggel!
Norci
Grafomán

Hsz: 826

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. szept. 30., pén. 11:05

egy érdekes riportcikk a cukorbetegség természetes kezeléséről. már ha el tudtok vonatkoztatni attól, hol adták le :-)

http://www.online.rtlklub.hu/hirek/hatter/?id=0509208630
Norci
Grafomán

HozzászólásSzerző: Szilvi » 2005. szept. 30., pén. 14:40

Ritkán nézek tévét, de ezt a riportot én is láttam.

Régebben én is keresgéltem növényi inzulinra, akkor találtam ezt a cikket:

http://www.scielo.br/scielo.php?pid=S1677-04202003000200002&script=sci_arttext&tlng=en
Szilvi
Törzsvendég

Hsz: 239

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. nov. 18., pén. 1:27

http://www.origoegeszseg.hu/aloldal_interaktiv.html

animáció a szembetegségekről... :?
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

Hsz: 1619

HozzászólásSzerző: Ravenangel » 2005. nov. 24., csüt. 20:22

Egy érdekes dolgot elmesélek. Régebben, amikor még "csak" vegetárius voltam, egyszercsak elkezdtem hipoglikémiás tüneteket produkálni. Nagyon xar volt, néha az ájulás közelébe jutottam 1-2 óra nemevés után, és - nem tudom, hipózott-e itt valaki- olyan iszonyat elesett érzés vett rajtam erőt, mintha nem is ezen a világon élnék. Na, elgondolkoztam azon, hogy kéne valami normálisat enni, aztán áttértem a kásákra, friss paradicsomra, főzelékekre. Lekopogjam: azóta sose esett le a cukrom!
Ravenangel
Írogat

Hsz: 66

HozzászólásSzerző: flower » 2005. nov. 24., csüt. 20:40

Miért előtte miket ettél?
flower
Grafomán

Hsz: 786

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. nov. 24., csüt. 20:56

Ez nagyon érdekes, velem is előfordult ilyesmi a vegaságom elején, amikor úgy étkeztem, mint addig, csak hús és tojás nélkül, csak nem mertem utánajárni, hogy mitől van.
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

HozzászólásSzerző: Ravenangel » 2005. nov. 24., csüt. 23:22

Flower: temérdek sajtos cuccot, többnyire nem a legcélszerűbb összefüggéseiben - pl. sajtszószos sült krumpli, melegszendvics: lilahagyma, sajt, tejföl, a pizzáim ki se látszottak a sajt alól :]
Ravenangel
Írogat

HozzászólásSzerző: Ravenangel » 2005. nov. 24., csüt. 23:24

Mandula: bevallom én elég fokozatos voltam az átállás során. Először csak a hullákat hagytam el, aztán egyszer csak rájöttem hogy beteg vagyok a tojásrántottától, aztán az is leesett hogy jobb nekem tejes cuccok nélkül... Vicces, hogy a "csak" laktovegi időszakomban hipózgattam.
Ravenangel
Írogat

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. nov. 25., pén. 8:37

nem lehetett a tejtermékek okozta függőségtől, amiről már volt is szó itt??? én is éreztem hasonlót, hogy szinte remegtem érte, nagyon fura volt, bele is telt fél évbe, mire annyira megerősítettem a tudatom, hogy már nem okozott gondot a lemondás.

szinte mint az alkoholisták, úgy eszik az emberek a tejterméket, csak ez sokkal rosszabb, mert az alkoholról többé-kevésbé mindenki tudja, hogy árt, míg a tejtermékek pedig "széles körben elfogadottak"...
Norci
Grafomán

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. nov. 25., pén. 11:40

Szerintem is lehet valami a tejtermékfüggőségben. (főleg sajt) A párom lazán lemondott a húsról, tojásról, de nemrég mesélte, hogy egyre jobban kívánja a sajtot, az összes fajtáját. Mondtam is neki, ezen ne görcsöljön, próbálja ki őket szépen sorjában, ki tudja, ha lecseng ez az időszak, lehet, hogy ő is elhagyja. Ha meg nem, hát az se tragédia.
Jablko
Törzsvendég

Hsz: 222

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. nov. 25., pén. 12:09

Nekem is a tejtermékeket volt a legnehezebb elhagynom, bár a legfőbb "függőség-okozó" sajton kívül már egyikhez sem volt kedvem. A legnehezebb az volt, hogy hiába tudtam, hogy ezzel csak jót teszek magamnak (is), attól tartottam, hogy a szervezetem túlságosan hozzászokott és hiányolni fogja.
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

ElőzőKövetkező

Vissza: Egészség