A betegségeket valóban könnyebb megelőzni mint a kialakultat gyógyítani. Hisz Hipokratész is azt mondta, hogy "ételed legyen orvosságod" ugyanakkor szennyezett korunkban egyre nehezebb tisztán tartani a testünket. Annyi mesterséges adalék van környzetünkben és ételeinkben és ugyebár a sokszor lerágott csont, a víz sem ugyanaz már.
Apropó egy kérdés, mit gondoltok indokolt e víztísztítok beszerzése, ha igen milyen? /pl. desztilláló, fordított omiózus, szénszűrős, ionizáló stb./ Kíváncsi vagyok a véleményetekre evvel kapcsolatban.
Azt gondolom még, hogy a betegségek megelőzésében jó szolgálatot tesznek a különböző tisztító kúrák, technikák.
Pl. a Shanka Praksalam kriya(az emésztőrendszer teljes kitiszítása) egy nagyon hatékony eszköz. Amikor elvégeztem először, sikerült megszabadulni a rég óta tartó allergiám minden maradékától, azóta is többször megcsinálom egy évben.(A jóga a Mindennapi Életben rendszerben oktatják)
A fórum elején szóba került a májtiszítás is. Kipróbáltam és tényleg így volt, bár nálam kövek nem távoztak, talán mert nem volt. A leírás:
http://www.zoldujsag.hu/2_04/b8.htm
A máj tisztításával kapcsolatban egy természetgyógyásztól azt a tanácsot kaptam, hogy máriatövismag teával szintén lehet méregteleleníteni, és mellesleg kelemes íze is van.(kipróbáltam)
Figyelem! Hideg áztatással kell kinyerni a teát. 0,5 liter víz/csapot teáskanál és kb 12 óra áztatás szükséges.
A közelgő tavaszhoz mindenkinek jó méregtelenítést kívánok.
Üdvözlettel, Gábor