Betegségek - okok és megoldások

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

HozzászólásSzerző: Ravenangel » 2005. nov. 25., pén. 14:14

Ja, a leszokásokkal rendszerint ez a helyzet. Az eszeddel tudod, hogy jót teszel magadnak ha lemondasz róla, de a szervezeted már annyira hozzászokott a méreghez, hogy pont nélküle érzi magát rosszul. Én a kávéval voltam így: ha nem toltam be azt a dupla feketét reggel (meg még egyet délután), akkor egész nap csak kóvályogtam, fájt a fejem, és a hozzám intézett szavaknak kb. a harmadát voltam képes felfogni.
Ravenangel
Írogat

Hsz: 66

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. nov. 25., pén. 16:22

Nem is annyira régen még én is cappuccinóztam meg feketeteáztam, és utólag jöttem rá, mennyire szokásommá vált mindkettő. Holott pont ezek miatt éreztem néha rosszul magam, mint te a kávéról való leszokáskor. Viszont ezek nélkül nem vagyok nem borzaszó fáradt, sem nagyon túlpörgetett.
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

HozzászólásSzerző: Ravenangel » 2005. nov. 25., pén. 16:41

A fekete tea talán annyira nem is egészségtelen, észrevételeim szerint legalábbis kevésbé addiktív, meg nem hat olyan agresszíven. De azért a zöld tea jobb :)
Ravenangel
Írogat

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. nov. 26., szomb. 10:48

Igaz, hogy a fekete tea nem olyan agresszív, különösen, ha valaki rendszeresen issza, nem tűnik fel... de amikor hónapok után először ittam teát egy pohárral, bizony nem tudtam tőle aludni.
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

HozzászólásSzerző: Ravenangel » 2005. nov. 27., vas. 23:11

Ez azt hiszem minden addiktív cuccal így van.
Ravenangel
Írogat

A vil

HozzászólásSzerző: tigristomi » 2006. jan. 4., szer. 16:13

G.Edward Griffin: A világ rák nélkül - A B17 vitamin története

Mindenkinek ajanlom ezt a konyvet.

Kulonosen erdekes belole a 4., 10., 11. fejezet.
Ha vki nem akarja megvenni az ara miatt, ajanlom, hogy a konyvesboltban legalabb kukkantson bele, es olvassa el az elso 2 oldalt,
a figyelmeztetest. Nagyon jol ossze van foglalva a lenyeg.
Nezze meg a kepeket, elolvasva a kepekhez tartozo szoveget.
Fussa at a 128 oldalon az osszefoglalot.

Erdemes megnezni a Hunzakrol a kepeket, nem csak az oregek, de a fiatalok is szinte ragyognak.

Udvozlettel, Tamas
tigristomi
Írogat

Hsz: 88

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. feb. 17., pén. 20:31

A betegségeket valóban könnyebb megelőzni mint a kialakultat gyógyítani. Hisz Hipokratész is azt mondta, hogy "ételed legyen orvosságod" ugyanakkor szennyezett korunkban egyre nehezebb tisztán tartani a testünket. Annyi mesterséges adalék van környzetünkben és ételeinkben és ugyebár a sokszor lerágott csont, a víz sem ugyanaz már.

Apropó egy kérdés, mit gondoltok indokolt e víztísztítok beszerzése, ha igen milyen? /pl. desztilláló, fordított omiózus, szénszűrős, ionizáló stb./ Kíváncsi vagyok a véleményetekre evvel kapcsolatban.

Azt gondolom még, hogy a betegségek megelőzésében jó szolgálatot tesznek a különböző tisztító kúrák, technikák.
Pl. a Shanka Praksalam kriya(az emésztőrendszer teljes kitiszítása) egy nagyon hatékony eszköz. Amikor elvégeztem először, sikerült megszabadulni a rég óta tartó allergiám minden maradékától, azóta is többször megcsinálom egy évben.(A jóga a Mindennapi Életben rendszerben oktatják)

A fórum elején szóba került a májtiszítás is. Kipróbáltam és tényleg így volt, bár nálam kövek nem távoztak, talán mert nem volt. A leírás:
http://www.zoldujsag.hu/2_04/b8.htm

A máj tisztításával kapcsolatban egy természetgyógyásztól azt a tanácsot kaptam, hogy máriatövismag teával szintén lehet méregteleleníteni, és mellesleg kelemes íze is van.(kipróbáltam)
Figyelem! Hideg áztatással kell kinyerni a teát. 0,5 liter víz/csapot teáskanál és kb 12 óra áztatás szükséges.

A közelgő tavaszhoz mindenkinek jó méregtelenítést kívánok.

Üdvözlettel, Gábor
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. feb. 17., pén. 20:33

apropó csak a félreértés elkerüléséért:

A máriatövismagot kell vízben kiáztatni 12 órán át. Gyógynövényboltokban kapható.
giyandeva
Grafomán

Leuk

HozzászólásSzerző: tigristomi » 2006. márc. 16., csüt. 21:45

Ugye "A vilag rak nelkul" c. konyvbol ismert a rak elleni hatasos fellepes mechanizmusa, amiben az ott leirt folyamat szerint hatasos a vegan etkezes is. Ez persze alternativ, es nem tamogatott modszer.

Nezzuk meg mi a legalis, mi az a kutatas, amiket millio dollarokkal tamogatva vegeznek:

http://index.hu/politika/bulvar/tgn0315

" Katasztrofális véget ért egy nagy-britanniai gyógyszerkísérlet, amelynek valamennyi részvevője az intenzív osztályon kötött ki súlyos, életveszélyes állapotban.

A kísérlet során a TGN 1412 munkanevű, fejlesztés alatt álló készítmény hatását akarta kipróbálni londoni önkénteseken az amerikai Parexel International gyógyszerkutató magáncég. A szert krónikus gyulladások, illetve a leukémia ellen szánták.

Háromszorosára dagadt a feje
A jelentkezők közül hatan valódi gyógyszert kaptak, ketten hatás nélküli placebót. Az éles próbának alávetettek mindegyike az első tabletta beszedése után három órával a nyugat-londoni Northwick Park kórház intenzív osztályán feküdt, rettenetes mellékhatásokkal, többszörös szervleállással. Két férfi állapota "válságos", a többieké "komoly, de stabil".

A szerdai The Sun szerint az egyik 21 éves önkéntes családjának az orvosok azt mondták: a kísérleti alany nem tud önállóan lélegezni, feje és nyaka a normális méret háromszorosára dagadt, lábai pedig mélylila színűek lettek.

A gyógyszerkísérletet végző cég az interneten toborzott önkénteseket - egészséges, 18-40 év és 60-100 kilogramm közötti férfiakat -, akiknek kétezer font (750 ezer forint) részvételi díjat ajánlott fel. "

Az latszik, hogy a penz nem szamit, az van az ilyen kutatasokra.

T.
tigristomi
Írogat

Hsz: 88

szem

HozzászólásSzerző: Evi » 2006. márc. 22., szer. 11:02

Sziasztok!

Nincs valami ötletetek, hogy a szemen nõtt árpára mi a természetes gyógymód?
:?

köszönöm
Évi
Evi
Újonc

Hsz: 8

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2006. márc. 22., szer. 11:53

Szia Évi!

A www.hazipatika.hu-ról: Árpára borogatást

A szemhéjakon jelentkező árpákat, amelyek néhány napos borogatással el is múlnak - mindenki ismeri. (Én sem tudtam...) A gyulladás szerencsére ritkán húzódik rá a szemgolyóra, amely duzzanattal, vörösséggel, fájdalommal, váladékozással járhat. Egyes esetekben látásromlás is jelentkezhet.

Még máshol is utánanézek, aztán ha találtam valamit, felírom. Gyógyulj meg.
Parsifal
Grafomán

Hsz: 946

HozzászólásSzerző: pitypang » 2006. márc. 22., szer. 13:56

Szia Évi!

Kezelés nélkül az árpa 8-10 napig tart. Az érést és a kifakadást melegvizes borogatással lehet elősegíteni. Még elviselhető melegvizes gézzel, vagy vattával 2-3 óránként 10 percig érdemes borogatni. Ha 3 nap után sem "érik" meg, meggondolandó orvoshoz fordulni.

Gyulladások gyógyítására szerintem nagyon jó az orvosi zsálya tea, napi 2-3 pohárral, 5-6 napig.

Gyógyulj meg hamar!
pitypang
Írogat

Hsz: 179

HozzászólásSzerző: Evi » 2006. márc. 22., szer. 15:08

Köszönöm. :)
Utánaolvasgattam a házipatika oldalán.
veszek zsályateát :)

Szerencsére még nem fáj, és igen kicsi, csak reggel megijedtem mikor megláttam. Mert még sose volt, csak másokon láttam, és tud igen csúnya-fájdalmas lenni. :cry:
Evi
Újonc

Hsz: 8

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. márc. 22., szer. 17:18

a zsályatea amúgy is rettenetesen jó májtisztitó, mint minden keserű tea! ferencsik pista bácsi napi egy litert javasol mindenkinek... :lol:
Norci
Grafomán

Hsz: 826

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. ápr. 2., vas. 10:52

A máj tisztítására van még egy gyógynövény:

a MÁRIATÖVISMAG

hidegen kell áztatni, 12 órát.

s jó íze is van ;)
giyandeva
Grafomán

ElőzőKövetkező