Oldal: 1 / 1

helyek

HozzászólásElküldve: 2004. nov. 19., pén. 20:37
Szerző: nawesh
Most olvastam, hogy pl. a litvánoknál a karácsonyi vacsora hagyományosan 12 vegetárius ételből áll.

http://66.102.9.104/search?q=cache:-Gps ... &inlang=pl

HozzászólásElküldve: 2004. nov. 20., szomb. 10:00
Szerző: Parsifal
:)

veget

HozzászólásElküldve: 2004. nov. 20., szomb. 15:55
Szerző: nawesh
Érdekes írást olvastam a minap, hogy a római kor galdiátorai gyakorlatilag árpán és babon éltek és valószínűleg vegetáriusok voltak.

Ettől még persze ez elég brutális "sport" volt

http://www.mult-kor.hu/nyomtatas.php?article=858

HozzászólásElküldve: 2004. nov. 26., pén. 4:07
Szerző: nawesh
"Alicia Silverstone-t választották meg a világ legszexisebb vegetáriánusának.


A Peta szavazásán több mint 12 ezer ember tette le voksát, amelyen Alicia mellett Pamela Anderson és Kim Basinger is szép számmal kapott szavazatot.

A férfiak között az Outkast énekese, Andre 3000 végzett az első helyen Noah Wyle és Tobey Maguire előtt.

"Amióta vegetáriánus lettem, a körmeim erősebbek lettek, a bőröm jobban csillog, és rengeteget fogytam. A vegetáriánus lét a legjobb dolog, ami valaha történt velem. Sokkal boldogabb és magabiztosabb vagyok. Erkölcsi hitem alapján döntöttem úgy, hogy vegetáriánus leszek." - mondta Alicia. "

Forrás:

http://www.nice.hu/?action=full&id=6532

HozzászólásElküldve: 2005. máj. 1., vas. 0:44
Szerző: nawesh
Egy evolucionista elmélet, miért húsevő az ember:

Nos :?

http://mek.oszk.hu/00000/00057/html/02.htm#1

Mit evett előbb az ember, növényt vagy húst?
Ma még csak gyanítjuk azokat a körülményeket, amelyek a már felegyenesedve járó ember-majomszerű lénytől az emberhez vezető fejlődési lökést megadták. Lehet, hogy a döntő körülmény, mint ahogy már Engels sejtette, a növényi táplálékról a hústáplálékra való áttérés volt. Ezt a jégkorszakbeli életkörülmények tették szükségessé. Ez viszont elválaszthatatlanul összefüggött a rendszeres szerszámhasználattal, mivel még a legmagasabb rendű főemlősök sem lettek volna képesek arra, hogy biológiailag alkalmazkodjanak a ragadozó életmódhoz.

Oakley is az emberré válás fontos tényezőjének tartja a hústáplálékra való áttérést: "Azt hiszem, hogy a húsevés éppoly régi, mint maga az ember, s amikor az ember elődei, az erdei élettel felhagyva, a sztyeppén folytatták további életüket, táplálékuk változatosabbá vált, és a túlnyomóan növényt, illetve gyümölcsöt evő lényekből részben húsevőkké alakultak át."

Az elsztyeppésedő vidékeken folytatott élet a vadászatta való átállítódást kívánta meg, s a nagyobb állatokra való vadászat előmozdította a csapatos közösségi életet. Csupán sejtjük azt, hogy a hústápláléknak milyen jelentősége volt az emberré válásban.

HozzászólásElküldve: 2005. máj. 2., hétf. 12:34
Szerző: Parsifal
A jégkorszak az egész földet lehűtötte? Mondjuk Afrikában, az emberiség bölcsőjében is hó meg jég volt?

HozzászólásElküldve: 2005. máj. 2., hétf. 15:34
Szerző: nawesh
Hát persze hogy nem 8O

De a szűklátókörűség ezt mondatja.

Ugyanúgy, mint hogy látjuk a több tízezer éves barlangrajzokat. Miért gondoljuk, hogy az akkor élt összes ember így élt? Barlangokban, mammutot vadászva :?

HozzászólásElküldve: 2005. máj. 2., hétf. 17:12
Szerző: flower
Ha még úgy is lett volna, hogy őseink húst ettek, akkor is káros hatással van az egészségre. Csak kényszermegoldás volt. Mert nem volt növény. Baromira neház egy állatot levadászni! Még szerszámmal is!

HozzászólásElküldve: 2005. máj. 2., hétf. 17:34
Szerző: Parsifal
Jól mondod <i>virág</i>, kényszermegoldás volt, lehetett a növényevő ember húsevése. Ha felvilágosult, gondolkodó embernek akarja magát nevezni az egyén, a férfi és\vagy a nő, akkor be kel lássa, fel kell ismerje a növényevőséget.

Most is, mint ezidáig a történelemben mindig, nagyon itt az ideje a növényevésre, a természetesebb étkezésre való hazatérésnek.

Egyébként nagy kedvenceim a növényevő mamutok...kár, hogy már nem élnek...de van ELEFÁNT! Jó lenne élőhelyén szabadon látni...

HozzászólásElküldve: 2005. okt. 3., hétf. 19:41
Szerző: nawesh
Azt hiszem, e hír ebbe a topicba kívánkozik:

Most általánosítok: Eddig is tudtuk, hog yaz amerikaiak magukat a világ közepének hiszik és hülyék (nagy-nagy tisztelet a kivételnek)

Mesterem

http://www.joga.hu/swamiji/index.html

mesélte Strikyben (csehország), hogy legutóbbi amerikai útján, amikor egy alkalommal beszélt a hallgatóságnaka húsevésről, egy hölgy nagyon elcsodálkozott:

valóban, az állatok meghalnak, ha levágják őket és testrészeiket (!) árulják a boltokban, akkor az állatok MEGHALNAK????

HozzászólásElküldve: 2005. okt. 3., hétf. 19:54
Szerző: flower
Tyű! Az a nő fájdalmas lehetett...
Vannak ilyen ostoba emebrek??

HozzászólásElküldve: 2005. okt. 4., kedd 11:57
Szerző: mandula
hogyan?? 8O :?:

HozzászólásElküldve: 2005. okt. 4., kedd 17:17
Szerző: nawesh
Értitek!

vannak emberek, akiknek nem esik le, hogy vannak a kedves állatok és vannak a húsos pultok a boltban. Nem esik le nekik, hogy a húst úgy nyerjük, hogy leöljük az állatokat.

Tudjátok: Ki a felelős a húsevésért?

HozzászólásElküldve: 2005. okt. 4., kedd 18:34
Szerző: mandula
Ők is felelősek, akik nem tudják, hogy a húsdarabokat egyelőre nem lombikban nevelik. De számomra érthetetelen, hogy milyen elképzelésük lehet akkor. Pedig én sokakkal beszéltem, akik soha nem gondoltak bele, és nem is akartak, hogy mivel jár a húsevés...

miert izlik amit eszel

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 17., csüt. 17:36
Szerző: ata