Vércsoportok szerinti táplálkozás?

Természetes táplálkozás (mikor, meddig, mit, hányszor, hogyan, stb.)

V

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. márc. 15., kedd 21:35

Van-e valóságalapja a vércsoport-diétának?
Tényleg vannak olyan ételek, melyek nem jók bizonyos vércsoportú embereknek?

"Dr. D'Adamo az élelmiszerek minden csoportjánál megvizsgálta, hogy azok mennyire összeférhetőek a különböző vércsoportú vörösvérsejtekkel. A vizsgálatok minden kétséget eloszlatva bizonyították, hogy nem mindegy, hogy melyik vércsoportú ember mit eszik. Beigazolódott, hogy ugyanazon ételek az egyes vércsoportok vörösvértestjeit kicsapták - orvosi nyelven agglutinálták - s ezért a jelenségért a növényi és állati eredetű élelmiszerek egy részében található különleges "ragasztóanyagok", az un. lektinek a felelősek. A lektinek tehát az ételekben található különféle fehérjék, amelyek vérünk minőségét befolyásoló agglutinációs hatással rendelkeznek.

Ezek a lektinek a vörösvérsejtek felületén található, vércsoport-meghatározó, speciális cukoroldatokhoz kapcsolódva, szinte összeragasztják a vörösvérsejteket, elindítva ezzel a szervezet állapotának romlását, gyorsítják az öregedési folyamatokat. Mindezek a cukoroldatok nemcsak a vérben, hanem a szervezetben, más szövetféleségekben is megtalálhatóak, s így az adott vércsoportnak nem megfelelő táplálkozás a szerveket közvetlenül is rombolhatja.

Nézzük, hogy a tilos ételek milyen hatásokat válthatnak ki a szervezetből:
- az emésztőrendszer nyálkahártyáinak gyulladása (ez népbetegség)
- az emésztési folyamatok befolyásolásával kiváltott puffadás (ez is népbetegség nálunk)
- a metabolikus rátának, vagyis az anyagcsere-folyamatok sebességének a lassítása révén csökken a kalóriák elégetésének hatékonysága
- csökken az inzulintermelés (az egyre növekvő cukorbetegség fő oka
- a hormonális egyensúly megváltoztatása folytán vízvisszatartás (ödéma), pajzsmirigymegbetegedések és más hormonális problémák (terméketlenség, kóros elhízás, stb) kialakulása"

Forrás: Várhegyi László: Mit egyek, hogy egészséges legyek? (az ABO terv alapján)

D'Adamo állati és növényi eredetű dolgokat is vizsgált.
Mivel mi tisztában vagyunk azzal, hogy az állati eredetű dolgok nem egészségesek (sőt!!!), ezért azokat kivesszük a vizsgálandó halmazból. (lehet, hogy pl. egy nullásnál a csirkehús nem okozna agglutinációt, de ezért még ugye nem fogunk húst enni!?!)

Maradnak a növények, azoknál viszont tényleg fontos, hogy megnézzük, jók-e nekünk. Nagyon sokan elég hevesen reagálnak egyes, nekik nem megfelelő dolgokra, (pl. a testvérem (nullás) a földimogyoróra, kukoricára, karfiolra) míg mások talán nem érzékelik ezt vagy elsiklanak a tünetek felett.
Jablko
Törzsvendég

Hsz: 222

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. márc. 16., szer. 7:03

Én a Rh - vagyok, s egyszer beleolvasva egy könyveb azt láttam, hogy számomra a vegetárius étkezés a megfelelő, :wink: így nem is iagzán foglalkoztam tovább a témával. 8O
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

Hsz: 1619

HozzászólásSzerző: Stoner » 2005. márc. 16., szer. 8:16

Üdv Jablko!
Kb.5 éve csak azokat a növényeket eszem, amelyek a vércsoportom számára megfelelőek. Összesen 15 éve gyakorlatilag (kb 6 tojás, a legutolsó éppen 4 éve, kb..) csak növényeken élek. Manapság, meg szinte csak nyers, kivéve egy saját készítésű szuper-tönkölykenyér. Bioenergiája közel azonos a nyersételekével. Néha készítek párolt barnarizst, de egész télen, talán csak 3x ettem. Szóval, elvagyok a gyümölcsökön, salátákon, csírákon, olajos magokon. Mielőtt a vércsoportról tudomásom lett volna, már rendelkeztem bizonyos gyakorlati ismeretekkel a radiesztézia területén. A Körbler-pálca mérései során különböző embereknél, különböző növények voltak aggályosak. A szója, pedig az AB0 terv favorizálja, sokaknak nem volt megfelelő. Ugyanígy a csicseriborsó, vagy a búza, vagy a lencse, mák, napraforgó. Eszembe sem jutott a vércsoport. Mikor elolvastam, összevágott minden. Ez nem csak a vércsoportos étkezést, hanem a radiesztéziás mérést is megerősíti. Erről szinte senkinél sem olvastam eddig... Az állati dolgok, a tej, pl. senkinek sem volt megfelelő. Ezt hamar ki lehetett zárni. Legutóbb a csírákon végeztem ilyen mérést. A vörös és bíborherénél bizonytalan voltam. A görögszénára kívácsi voltam, mint új jövevényre. Mikor megmértem őket, csupán a görögszéna bizonyult megfelelőnek. Elolvastam a "puskámat" és valóban megtaláltam a görögszénát a jótékony kategóriában... Szóval nekem teljesen beigazolódott a vércsoportos étkezés.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: flower » 2005. márc. 16., szer. 10:09

Én B neg vagyok, és úgy tudom ez a tipikus vegi vércsoport. Jól ráéreztem. :D
flower
Grafomán

Hsz: 786

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. márc. 16., szer. 10:31

Szia flower!

Azokat a kategóriákat (pl. 0-sok húst hússal, A vegi, stb.) csak D'Adamo találta ki, hogy azért valamiről szóljon is a könyv és jó vastag legyen.
Ezért nagyon sokat elvetik az egészet. (pl. sok vegi nullás, mert hogy ő ugyan nem fog húst enni) Pedig tényleg figyelni kellene, hogy a növények közül mi nem jó nekünk. Ma vagy holnap felteszem a listát.

Üdv, Anna
Jablko
Törzsvendég

HozzászólásSzerző: Stoner » 2005. márc. 17., csüt. 9:36

Szia Jablko!
Én is azért gyakorlom, és nem vallásos hittel, hanem ésszerűen és kritikusan, mert meg vagyok győződve az alapelve helyességéről. Meg kell találni azokat a megállapításokat, amik csupán az egyes vércsoportok feltételezett jellegeire utalnak, a vegyes táplálkozást figyelembe véve. Pl ilyen a 0-ások izomszövetei savasak... Naná. Milyenek legyenek azok, akik annyiszor ehetnek 180 gr. marhahúst, ahányszor megkívánják, D'Addamo szerint...? Ezt jól megjegyeztem. Sokat mérgelődtem rajta... Azért az alapfelvetés még lehet igaz. Vagyis azok a lektinek, tégyleg agglutinálnak. Már az orvosok is kapisgálják. emlékeztek Béres doktorra? Ő kezdte a paradicsommal. Most pedig a trombózison, infarktuson átesett betegeknek tiltják a paradicsomot, mert erősen pretrombin képző, vagyis agglutinál. Mint tudjuk. Igen ám, de a 0-ások jól tudják ezt kezelni, ezért nyugodtan ehetnek parit. Én egy kilót simán be tudok vágni reggelire, vagy akár vacsorára is, ha van igazi jó, méregmentes... Mikor lesz már!! Érdekes módon a pariból még nem tudtam túlenni magamat. Viszont nem ajánlom egyetlen A-snak, vagy B-snek sem ezt a kísérletet. Jön a vesemegállás!! Nem vicc.
Stoner
Grafomán

Re: V

HozzászólásSzerző: tigristomi » 2005. márc. 21., hétf. 1:50

Jablko írta:Van-e valóságalapja a vércsoport-diétának?
Tényleg vannak olyan ételek, melyek nem jók bizonyos vércsoportú embereknek?

"

The Blood Type Diet: Latest Diet Scam:
http://weightloss.about.com/gi/dynamic/ ... d_hype.htm

Ez a cikk nincs egyedul a velemenyeben. A cikkek nagy resze negativan nyilatkozik a vercsoport dietarol. En szintugy.
tigristomi
Írogat

Hsz: 88

HozzászólásSzerző: flower » 2005. márc. 21., hétf. 11:33

Érdekelne, hogy Olaszországban hány embernek okoz problémát a paradicsom? Mer ott esznek belőle eleget. Hiszen a paradicsom az olasz kaja elengedhetetlen része. Szerintem jól megvannak a paradicsommal. Csak most nehogy az jöjjön,hogy ott nem élnek A és B-s vércsoportú emberek, mert valaki megvizsgálta.. :D
flower
Grafomán

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. márc. 21., hétf. 12:34

Találomra majd felhívok pár olaszt Skypon és végzek egy felmérést, hogy milyen vércsoportúak ott az emberek. :D
Jablko
Törzsvendég

HozzászólásSzerző: tigristomi » 2005. márc. 21., hétf. 21:55

Nem akarok nagyon hozongeni, de szerintem mar ott megbukik az egesz, hogy sok husevonek vegetarianusnak kellene lenni e szerint, sok vegetarianusnak meg husevonek.

Kar szerintem ezen atugrani. Ugy lattam akik jobban belementek ebbe, azok meg tobb bizarr dolgot talaltak. Erdemes nenany cikket vegignezni a neten.

Az alternativ gyogymodokrol altalaban az emberek a neten, ahol szabadon cseveghetnek, meg mondjak hogy jok. Ugy lattam ezt a vercsoport dietat zommel leszoltak.
tigristomi
Írogat

Hsz: 88

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. márc. 21., hétf. 22:34

Kedves Tomi! Olvasd el, mit emeltem ki a vércsoport-diétából. A lektineket. Stoner Körbler-pálcával ugyanezt méri. Kérlek, ne ragadj le annál, hogy a könyv egyeseknek húst ajánl. Az a kitaláció része a dolognak. Mivel tudjuk, hogy minden állati eredetű dolog káros az embernek, ezért azt alapból ki kell venni. A növényeket viszont érdemes megvizsgálni!
Jablko
Törzsvendég

HozzászólásSzerző: Stoner » 2005. márc. 22., kedd 9:20

Flower!
Most az jön, hogy a paradicsom még az orvosok szerint is olyan növény, ami agglutinációkat okoz, vagy pretrombinképződést. Ezért tiltják azoknak a betegeknek, akik infarktuson, trombózison estek át. Akkor miért csodálkozol, hogy veszélyes lehet? Persze, évekig lehet ezzel játszani, amíg egyszercsak a vese megunja és leáll. Egy bioboltban épp erről beszéltem valakivel, mikor egy házaspár felfigyelt erre. Hozzájuk fordultam és kiderült, hogy a férfi orvos, a felesége nővér. A férfi megerősítette, hogy hétfő hajnalban sűrűn járt a mentő a jó kis paradicsomos káposzta evések után. Az A-soknak katasztófa. Azért, mert a paradicsom a civilizált konyha elengedhetetlen része, még nem biztos, hogy egyészséges is. Sokminden van ebben a konyhakultúrában, amivel embert lehet ölni. Be is következik. Csak azt különféle betegségnevekkel illetik.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2005. márc. 22., kedd 9:22

Szia Tomi!
Látod, itt is összefutunk... Most beszéltem mailben Aerosmith-el, tőle tudom, hogy már itthon vagy... Nahát! Nem is laksz olyan messze...
Ma már nem eszem élesztőt. Viszont gyerekkoromban gyakran ettem, néha elég sokat. Vészes vérszegés voltam, anyám is. Ittam a tejet, mint a boldogtalan és az orvos tanácsolta az élesztőt. Olyan gombás voltam mint egy gombatelep... Még ma is ettől szenvedek. Persze már nem annyira, amióta tormát reszelek a salátámra és ezüstkolloidos kúrákat csinálok. A Napkenyerembe nem teszek semmi mást, csak Pi vizet és mégis megkel. Meg lehet kóstolni. Ha erre jársz (Kádárta, Győri u. 58.) megteheted. Kapsz tólem egy igazi vegan ebédet. Van még egy kevés vörösmustom is, ami világ csodája. Ezt nem én csinálom, hanem egy kedves ismerősöm.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2005. márc. 22., kedd 9:27

Tomi!
Vigyázz, ne keverd össze azt a tényt, hogy a növények sem mindenkinek egyaránt jók, azzal, hogy húst nem szabad enni, mert tényleg mindenkinek ártalmas valamilyen okból. Egy orvos csak ezt tudja írni. Meg lehet neki bocsátani. De ettől még lehet az alapelv jó. Évekig próbálgattam és nem tudtam mást kitalálni helyette. Leírtam már a káposztás élményemet a golyvával. Lehet, hogy itt is le kéne írnom? Egy cseppet sem kételkedem abban, hogy nekem a káposzta, karfiol, kínai kel, padlizsán nem jó. A golyvás élményem idején fogalmam sem volt a vércsoportos táplálkozásról. Egy sor probléma épp ezektől van az emberben.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: flower » 2005. márc. 22., kedd 13:50

Hogy lehet valami jó, aminek csak az alapelve jó, a többi meg szar? Csak a fele jó? Miért kéne nekem tudnom, mik azok a lektinek meg mindenféle bizbaszok? :lol:
És a tej az orvosok szerint jó a csontritkulásra, mert jó sok benne a kálcium, igaz? ... :?
Hát ezek az orvosok milyen okosak..
Ők mindent tudnak és mindent el kell nekik hinni, jaj de a rákot nem tudják gyógyítani, az meg hogy lett? hát fogalmuk sincs.. ki kell írtani kemoterápiával. vagy sikerül vagy nem, "hát nem lehet tudni, 30-40% az esély", bla bla bla
flower
Grafomán

Következő

Vissza: Táplálkozás