csoki

Természetes táplálkozás (mikor, meddig, mit, hányszor, hogyan, stb.)

csoki

HozzászólásSzerző: Eszti » 2005. szept. 25., vas. 17:08

Sziasztok!
Olvastam egy másik fórumon, hogy a csokit állítólag marhavérrel színezik! Aztán utána azt olvastam, hogy "csak" az étcsokit.
Tud valaki ezzel kapcsolatban valamit, hogy mi az igazság?
Eszti
Eszti
Inkább olvas

Hsz: 10

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. szept. 25., vas. 17:18

Előfordul, de nem tudom, hogy "csak" az étcsokit-e :?
Persze az összetevők között nem tüntetik fel...
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. szept. 25., vas. 18:34

Ez lehet a savópor? Mármint vérsavó?
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

Hsz: 1619

HozzászólásSzerző: Eszti » 2005. szept. 25., vas. 19:12

Jaj, nee! Én pedig nagyon szerettem a csokit!? Legalább lennének annyira korrektek hogy ráírják, mi is van valójában benne!
Eszti
Inkább olvas

Hsz: 10

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. szept. 25., vas. 19:38

Ha mindenre korrektül ráírnák az összetételét és nem kódok mögé rejtenék, lehet, nem sok ember vásáriolna kész élelmiszert :?
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

HozzászólásSzerző: flower » 2005. szept. 25., vas. 21:21

Nem, nem hinném.. hogy vérsavó. A savópor az tejsavópor lehet, én ilyeneket olvastam a csokin.
flower
Grafomán

Hsz: 786

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. szept. 25., vas. 21:29

Én is reménykedem :wink: csakhogy van olyan csoki, amelyre ráírják:

tejsavópor és savópor. akkor a nem tejsavópor milyen savpor lehet?
nawesh
Grafomán

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. szept. 26., hétf. 8:37

ez jó kérdés... :idea:

én úgy tudtam, a tejcsokiba tesznek marhavért, hogy a tejes összetevőket megkösse, elvegyítse, vagy valami hasonló okból...

akkor marad a biocsoki, ami viszont inkább keserű az ára miatt :?
ajánlom mindenkinek az alpro szójapudingjait, csokis és vaníliás, az előbbi finomabb, szvsz :D :wink:
Norci
Grafomán

Hsz: 826

HozzászólásSzerző: flower » 2005. szept. 26., hétf. 11:04

Hát igen, a biocsoki a legjobb. Én is ettem már alpro szójapudingot, csokisat! hmmm
flower
Grafomán

Hsz: 786

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. szept. 26., hétf. 11:56

szerintem ízre teljesen olyan, mint a danette, csak egészséges. isteni találmány! :D
Norci
Grafomán

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. szept. 27., kedd 11:35

Eszti: "Jaj, nee! Én pedig nagyon szerettem a csokit!? Legalább lennének annyira korrektek hogy ráírják, mi is van valójában benne! "

-Szia! Ha tudnád, hogy marhavér, vagy más szenvedés van benne, akkor nem (v)ennéd? Feltételezem, igen. Akkor mit (v)ennél? Csinálnál magadnak? Én ez utóbbit javallom. Előzd meg a csalódást! Csinálj saját csokit! Az alapja a kakaó (vagy a karob, ez utóbbi olcsóbb, egészségesebb és édesebb is), valami édes összetevő (én az aszalt gyümölcsöt, datolyát ajánlom - ez a legédesebb), továbbá elbírja az olajos magot is (mogyoró, kókuszreszelék, szezám), és víz is kell bele. Csak össze kell keverni, ízlés szerint adagolva, próbálgatva az ízek arányát. Keress ilyen recepteket a megfelelő helyeken. Olcsóbb is, és biztosan neked való a végeredmény.

Norci: "szerintem ízre teljesen olyan, mint a danette, csak
egészséges. isteni találmány! "

- <köhmmm> Bocsi N, de... EMBERI TALÁLMÁNY! Elképzelem, ahogy az ember folytatja a termetés munkáját a Földön. Fejlődik, megépíti a gyárat, amelyben feldolgozza a növényt (szerencsére már nyoma sincs tehénválladéknak), majd a földből kiszívott fekete anyagból fehér poharakat gyárt, amelybe az alpro-t tölti, majd eladja, ... Csak azt akartam mondani, hogy a "A gyümölcs isteni találmány!" ;) Attól még lehet finom az alpro, és viszonylag jó választás... :D
Parsifal
Grafomán

Hsz: 946

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. szept. 27., kedd 16:22

nade parsi! nem kötekszünk! tudod, hogy mire gondoltam... ne szőrszálhasogass :D
Norci
Grafomán

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. szept. 29., csüt. 10:44

Bocs, igazad van, tudtam! ;)
Parsifal
Grafomán

Hsz: 946

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. márc. 18., szomb. 19:45

Igen, vajon ki tudja van a csokikban. Egyébként pont azt olvastam, hogy egyre több élelmiszerbe, pl. péksüteményekbe tesznek vért, mivel rugalmasabbé és jobb eltarthatóvá teszi a termékeket.

Teljesen egyetértek hogy minél kevésbé feldolgozott ételeket együnk. :)

Egyébként a csoki függőséget is okoz, pangásra készteti az emésztőrendszert. No komment. Nem valami egészséges eledel...

Azt is olvastam, hogy régen jóval magasabb volt a csokik kakaó tartama 30% fölött ma ez az arány 10-15 a többi cukor és más adalék. Hát ennyit a csokiról.
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. márc. 18., szomb. 20:07

Fúj. Már sok évvel ezelőtt is olvastam róla, hogy a péksütikben lehet vér. Ki tudja, nem írják rá.
Érdekes, hogy ezek a nem rég felkapott nagy kakaótartalmú csokik olyan különlegesnek számítanak. Bár szerintem pl. 90 százalék már egy kicsit sok... :?
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

Következő

Vissza: Táplálkozás