Dátum: 2006. december 03. vasárnap, 08:00 Küldte: tami
A század húszas éveiben DELBET párizsi tudós professzor követelte: a népnek teljes magból készült kenyeret adjanak! A társadalom ellen elkövetett bűn, tudatos népirtás a fehér kenyér!
A teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek még tartalmaznak a szervezet számára felhasználható ásványi sókat, mivel összes tápanyagaink közül a búza érzékeny a legkevésbé a hőkezelésre.
A teljes növényi koszt jelent igazi táplálékot az ember számára, azonban azt semmi esetre sem szabadna a szokásos konyhai elkészítéssel tönkretenni. DR. SHELTON, az amerikai táplálkozáshigiénikusok vezetője, vizsgálatai során megállapította, hogy a legkevesebb kárt okozó konyhai eljárások is, úgymint a reszelés, zúzás, centrifugálás, néhány perc alatt a tápérték 70-80%-os csökkenéséhez vezetnek. Érdemes-e? Nem lenne-e célszerűbb a fogainkat rendbe hozatni és megtanulni rágni?
Ferencsik István: A természetes életmód ételei c. könyv alapján
-------------------------------------
Re: A rostos ételek jelentősége
Küldte: nawesh Dátum: 2006. december 04. hétfo, 16:19
VAGYIS EGYÜNK FEHÉR LISZTBŐL KÉSZÜLT KENYERET, ÚGY SEM ÉR SEMMIT. ELŐTTEM A BOLTBAN A HÖLGY KÉRT 5 ZSÖMLÉT. kisebbet, vag ynagyobbat? kérdezte aaz eladó. nagyobbat - hangzott a véálasz. s kapott 5 db értéktelen felgújt zsemlét, melyet másnap már megenni sem lehet